Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Οι υποσχέσεις να μην μείνουν υποσχέσεις...


✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Με ικανοποίηση διάβασα την ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας, αναφορικά με τον ταξίδι του Δημάρχου από τους Προμάχους στην Αθήνα. Μάλιστα μέσα από το κείμενο, η δημοτική αρχή μάλλον ενοχλημένη από τις διαπιστώσεις μας, άφησε αιχμές για τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ασχολήθηκαν με το ταξίδι αυτό. Η ικανοποίηση μου είχε να κάνει με την επιστροφή του Δημάρχου στην πραγματικότητα, αλλά και με την υποχρέωση που έχει να ενημερώνει και να λογοδοτεί στους πολίτες.

Ακόμη είμαι χαρούμενος διότι αναγκάσαμε τον Δήμαρχο να εκδώσει δεύτερο δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα της αποστολής, κάτι βέβαια που είναι πρωτοφανές στα δημοτικά πράγματα. Όπως και το ότι επιτέλους έμαθε την ακριβή ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών. Εμείς καταγράφουμε ως οφείλουμε τις υποσχέσεις που απέσπασε η Δημοτική αρχή και θα περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση τους μέσα από τις προκηρύξεις που θα εκδώσει.

Ευχόμαστε βέβαια να μην είναι ευχολόγια όλα αυτά που μας παρουσίασε μέσα από το πανηγυρικό δελτίο τύπου. Ελπίζω ο Δήμαρχος για καλό λόγο να αποσπάσει τον τίτλο του διαδρομιστή. Ας μην ξεχνάμε πως η απόσταση Γλυφάδα-Κέντρο είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Η σημερινή Δημοτική αρχή είναι η καλύτερη δυσφημίστρια του δικού της έργου. Δεν χρειάζεται καμία κριτική, καλοπροαίρετη ή καλοπροαίρετη από κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Αντιγράφοντας τα κακώς κείμενα των προηγούμενων, προσπαθεί να κάνει υψηλή πολιτική μέσα από το facebook και κάποια φερέφωνα με αναρτήσεις για παρεμβάσεις που είναι υποχρεωμένη να κάνει. Ακόμη και η καθαριότητα στο Δασάκι ήταν το πιο απλό πράγμα. Το να το παρουσιάζει σαν κάτι το εξαιρετικό μόνο ζημιά στην ίδια κάνει. Όταν τα μηδαμινά τα παρουσιάζουμε σαν εξαιρετικά τότε υπάρχει πρόβλημα…

Θα περιμένω βέβαια την απολογία-λογοδοσία του Δημάρχου προς τους πολίτες και για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον Δήμο όπως το αποτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ της Δημοτικής επιχείρησης. Ευελπιστώ η αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος της και να ζητήσει πλήρη λογαριασμό για τα χρήματα που δαπανήθηκαν, για την προσέλευση των θεατών, για τις τιμές των εισιτηρίων, για το κέρδος που είχε η Αριδαία.

Ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η συγνώμη αντιδημάρχου του Δήμου για την αξιοποίηση έργων των προηγούμενων. Δεν θέλω να είμαι αυστηρός, αλλά δίκαιος. Θεωρώ πως αυτή η δημοτική αρχή αργά ή γρήγορα, έτσι ή αλλιώς θα αποτελέσει παρελθόν. Δεν μπορεί να σταθεί. Δεν έχει σχέδιο, Δεν έχει όραμα. Δεν έχει πυξίδα. Η οίηση και οι μωροφιλοδοξίες κυριαρχούν σε κάθε της βήμα, σε κάθε της πράξη, σε κάθε της λογική. Υπομονή και ο εφιάλτης θα τελειώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more