Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Δ. ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 


 


Την πρόταση επανασύστασης της Αγροφυλάκης είτε ως αυτοτελές σώμα είτε ως υπηρεσία υπαγόμενη στην Πολιτική Προστασία ή στα αρμόδια Υπουργεία, θέτει στο δημόσιο διάλογο ο πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκολιδάκης προτείνει να αναλάβει η Αγροφυλακή την επιτήρηση των δασικών περιοχών,  τους θερινούς μήνες, προκειμένου να συλλαμβάνονται επίδοξοι εμπρηστές, να απομακρύνονται εύφλεκτα υλικά (μπάζα, γυαλιά, σκουπίδια κλπ), καθώς και να ειδοποιείται η Πυροσβεστική άμεσα για εστίες φωτιάς, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

   Μπορεί η Αγροφυλακή να καταργήθηκε το 2011 καθώς οι αρμοδιότητές της  πέρασαν σε άλλες υπηρεσίες, αλλά η αποστολή της περιφρούρησης των δασών, μπορεί να οδηγήσει στην εκ νέου σύστασή της, ως μια νέα ευέλικτη υπηρεσία που θα υπάρχει μόνο εκεί όπου είναι απολύτως απαραίτητη.  Μια νέα Αγροφυλακή θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά το στρατό και την αστυνομία στη φύλαξη των δασών, καθώς η Δασοφυλακή είναι επιφορτισμένη

κυρίως με την τήρηση της Δασικής Νομοθεσίας και υπάγεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς των δασών, που αποτελούν εθνικό πλούτο,  είναι μεγαλύτερος από ποτέ και θα συνεχίσει να υφίσταται και τα επόμενα χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής με πολλές κοινωνικές, οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες, καθιστώντας ευπρόσδεκτη, αν όχι αναγκαία, κάθε βοήθεια.

Επιπλέον, ο Διαμαντής Γκολιδάκης, με βάση την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που δείχνουμε ως λαός, καλεί όλους όσοι μπορούν να επιλέξουν για τις διακοπές τους, του χρόνου το καλοκαίρι, μια που η φετινή σεζόν φτάνει στο τέλος της, τις τουριστικές πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, προκειμένου όλοι μας να βοηθήσουμε στην οικονομική αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων και στην τόνωση της δοκιμαζόμενης, από τις φωτιές, τοπικής οικονομίας, καθώς η Εύβοια δεν στηρίζεται μόνο στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, αλλά και τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more