Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη επίσκεψη του Διοικητή του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα!!!

 


Εκτάκτως βρέθηκε στην Έδεσσα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σταύρος Πρωτοψάλτης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ και Β Αντιπρόεδρο Γιώργο Καρανίκα. Η επίσκεψη αυτή είχε να κάνει με την δια ζώσης επαφή με τους υπαλλήλους ώστε να καταγράψει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό. Ο Πρωτοψάλτης έδειξε ένα επικοινωνιακό πρόσωπο, άκουσε τα στελέχη του υποκαταστήματος και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα όποια ζητήματα να ξεπεραστούν.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Πρωτοψάλτης τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή να ηγείται ενός  Οργανισμού με τέτοιο ευρύ φάσμα δράσεων και προγραμμάτων στην κοινωνία και στην οικονομία, που καλείται να διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.


Η μεγαλύτερη πρόκληση και συνάμα ευκαιρία του ΟΑΕΔ είναι η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης προσόντων στην αγορά εργασίας, φαινόμενο που προκύπτει από τη διαχρονικά ελλειμματική διασύνδεση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.



Βασικός στόχος του Οργανισμού οφείλει να είναι η καλύτερη αντιστοίχιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις ανάγκες της οικονομίας, μέσω της προσαρμογής στις τεχνολογικές, θεσμικές και οικονομικές μεταβολές που δημιουργούν ζήτηση για νέα προσόντα.

Ως διαμεσολαβητής, ο ΟΑΕΔ στοχεύει στην εύρεση εργασίας και την προστασία των ανέργων από την οικονομική εξαθλίωση, και συνάμα να συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των εργοδοτών για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Οργανισμός, ως κεντρικός επιχειρησιακός βραχίονας για την καταπολέμηση της ανεργίας οφείλει να γίνει οργανισμός –συνώνυμο της απασχόλησης, να διαδραματίσει έναν ακόμα πιο θεσμικό ρόλο στη λειτουργία της αγοράς εργασίας, να διευρύνει το φάσμα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, αλλά και να εξυπηρετεί ταχύτερα μέσω αυτοματοποιημένων και απλοποιημένων ηλεκτρονικών διαδικασιών.

Μέσω της εξωστρέφειας, νέων συνεργασιών και καινοτόμων πρωτοβουλιών, ο Οργανισμός έρχεται πιο κοντά στην κοινωνία και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της χώρας. Με αυτή την προσέγγιση, η διοίκηση και τα ικανά στελέχη του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά ώστε να πατάξουμε την ανεργία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην απασχόληση για το σύνολο του εργατικού δυναμικού.

Στο μικρό διάστημα παραμονής του στην Έδεσσα επισκέφτηκε και το Δημαρχείο Έδεσσας όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου  παρουσία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Φίλιππου Γκιούρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more