Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σε «κλοιό» ελέγχων καταστήματα της Πέλλας


 ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΕΣΤΙΑΣΗ-ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ; 



Σαφάρι για εντοπισμό παραβάσεων από την ΕΛΑΣ, ανοχή και προειδοποιήσεις στις «οριακές» περιπτώσεις



Τα αυξημένα κρούσματα το τελευταίο διάστημα στην Πέλλα έχουν «συμπαρασύρει» τους ελέγχους της ΕΛΑΣ, που με τη σειρά τους έχουν ενταθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι έλεγχοι αφορούν καταστήματα κάθε είδους, ιδιοκτήτες, εργαζομένους αλλά και πελάτες σε όλη το νομό με πρόστιμα να μπαίνουν στην Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, την Σκύδρα και την Αριδαία. Πάντως, στο μικροσκόπιο έχει μπει κυρίως ο κλάδος της εστίασης κι ακόμη πιο συγκεκριμένα τα καταστήματα διασκέδασης. 

Μπαράζ προειδοποιήσεων
Ο λόγος για καταστήματα που είθισται να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο πλέον προσπαθούν να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει η κυβέρνηση. Φαίνεται ότι σε επίπεδο Νομού, έχουν γίνει πλήθος προειδοποιήσεων στις «οριακές» περιπτώσεις, ενώ σε αντίστοιχα φαινόμενα σε άλλους Νομούς… το λουκέτο μπαίνει ασυζητητί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες  υπάρχει μεν ανοχή, ωστόσο δεν έλειψαν τα πρόστιμα και στα καταστήματα  μέσα στο Σαββατοκύριακο για πιο ήπιες παραβάσεις.


Επαγγελματίες «τροχονόμοι» πελατών
Η πραγματικότητα για τους επαγγελματίες της πόλης είναι δύσκολη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να… κυνηγούν πελάτες, προκειμένου να μην χορεύουν, να μην συνωστίζονται και να φορούν μάσκα από και προς την τουαλέτα. Φυσικά, στην εφαρμογή τους τα παραπάνω μέτρα μόνο εύκολα δεν αποδεικνύονται, ενώ υπό έντονη αμφισβήτηση στις τάξεις των επαγγελματιών είναι κι η υγειονομική αξία τους, αφού ο κόσμος εύλογα βγαίνει για να διασκεδάσει κι όχι να περιοριστεί. 

Την ίδια ώρα, το «παζλ» καλούνται να λύσουν κι οι παρέες, όταν μισοί είναι εμβολιασμένοι κι άλλοι μισοί ανεμβολίαστοι. Γι’ αυτό δεν λείπουν κι απόπειρες εξαπάτησης καταστηματαρχών με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Πηγές μεταφέρουν την κυβερνητική κατεύθυνση, οι έλεγχοι να εντείνονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, μία εκ των οποίων αυτό το διάστημα και η Πέλλα. Τέλος περιμένουμε αύριο να μάθουμε αν η Πέλλα θα συνεχίσει για άλλη μια εβδομάδα να είναι  «κόκκινη» , όπου σε πλήρη λειτουργία θα  παραμένει ο περιορισμός νυχτερινής κυκλοφορίας (01:00 με 06:00) κι η 24ωρη απαγόρευση μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more