Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η εφημερίδα που δεν φοβάται να πει την άποψη της...

 


ΕΙΝΑΙ από εκείνες τις φορές που ο ρόλος μιάς έγκυρης εφημερίδας δικαιώνεται και μόνο με ένα μικρό ρεπορτάζ. Αυτό συνέβη με όσα έγραψαν τα Νέα της Πέλλας αναφορικά με την λευκή κόλλα στην Αλμωπία και την ανεπάρκεια της εκεί Δημοτικής αρχής.  Δεν είναι που έκρινε απολύτως απαραίτητη αυτή την αλλαγή στο Δήμο Αλμωπίας  αναφερόμενα στην ανεκδιήγητα αποτυχημένη δημοτική θητεία των Εδώ Ζούμε, αλλά που ετέθη το διακύβευμα των επόμενων εκλογών που είναι η κάθαρση. Η αλλαγή αυτή που κρίνεται επιβεβλημένη είναι διότι οι Εδώ Ζούμε εμφανίζονταν ως κατεξοχήν εκφραστές της -και των Νεοδημοκρατικών κυβερνήσεων. Για να κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνης που τους έδειξε και με το πέρασμα του χρόνου να αποδειχθεί πως καταχράστηκαν και της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι πολίτες της Αλμωπίας, μη μπορώντας πια να ανταποκριθούν  στις απαιτήσεις της εποχής, όπου όλα αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.


ΦΥΣΙΚΑ βρίσκουν και εμένα απολύτως σύμφωνο σε  όσα η εφημερίδα  -αλίμονο αν συνέβαινε το αντίθετο για ένα τέτοιο θέμα- χωρίς να σημαίνει πως ταυτίζονται σε όλα οι απόψεις μας. Μιά διαφωνία μόνο· Οι Εδώ Ζούμε  δε στέρεψαν από ιδέες, όπως σημείωνε. Δεν είχαν  ποτέ πρωτοποριακές ιδέες, για να στερέψουν τώρα, για να πει κάποιος πως τις εξάντλησαν καινοτομώντας. Καμιά καινοτομία, όλα θυσία στο βωμό της ανάπτυξης και στήριξης ενός βουλιμικού πελατειακού συστήματος, ακολουθώντας μιά παραδοσιακή πολιτική συνταγή· τα ρουσφέτια, τις απευθείας αναθέσεις, την αλαζονεία, τον ετσιθελισμό,  το διαίρει και βασίλευε, την απαίτηση αναγνώρισης της αυθεντίας τους. 

Αυτό ήταν και είναι οι Εδώ ΖΟύμε, που πλέον έντρομοι διαπιστώνουν  ότι «τρίζει η καρέκλα» της εξουσίας τους, επί της οποίας με την ψήφο του λαού φυσικά, κάθονται αμειβόμενοι  επί δύο χρόνια  και που είναι έτοιμοι  με έπαρση να διεκδικήσουν και στις εκλογές του 2023, ξεχνώντας μάλλον πως δεν έχουν προκύψει από  παρθενογένεση και ουδεμία ευθύνη να φέρουν για την κατάντια της Αλμωπίας!


 Τη θέση του της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας Νέα της Πέλλας  σχολιάζουμε, μιάς σύγχρονης  εφημερίδας, πραγματικά όμως ακηδεμόνευτης. Αυτό το έχει αποδείξει άλλωστε με τη φιλοξενία απόψεων που συχνά έρχονται σε αντίθεση με τις δικές της, σεβόμενη πρωτίστως την είδηση και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Αυτή η εφημερίδα λοιπόν, που θεωρείται ότι εκφράζει τον κόσμο της, τους μετριοπαθής, τους ανθρώπους του μόχθου, τους νοικοκυραίους, που ίσως στις εκλογές του 2019 στήριξαν τους Εδώ Ζούμε και τις επιλογές τους, χωρίς περιστροφές είναι έτοιμοι να τους πουν:  ...«αρκετά πιά, άντε στο σπίτι σας», προκαλώντας σεισμικές δονήσεις διαρκείας. Γιατί όμως τώρα; Διότι προφανώς είναι αρκετά νωρίς (από τις εκλογές) για να μην μπορεί κανείς να κάνει πονηρές σκέψεις, οπότε ανοιχτός ο δρόμος για όποιες διαδικασίες.


ΤΗΝ αλήθεια λένε τα Νέα της Πέλλας , αυτά που λένε πολλοί και που ακόμη περισσότεροι αποφεύγουν να εκφράσουν για ... ευνόητους λόγους. Καταλαβαίνετε, για να κάνουν τις δουλειές τους, ανταποκρινόμενοι στον εκμαυλισμό των συνειδησεων τους, φυσικά για τον εναπομείναντα λίγο χρόνο εξουσίας των Εδώ Ζούμε. Για να επιχειρήσουν να ... κριτικήρους  βεβαίως τον επόμενο, αν έχει κι εκείνος τη νοοτροπία των Εδώ Ζούμε. Εξέλιξη που όλοι οι μη αποδέκτες τέτοιας ευμένειας απεύχονται. Διότι το ζητούμενο είναι η ανάδειξη ηγετών με αρχές, με ρεαλιστικούς οραματισμούς και σχεδιασμούς για να βγει η Πέλλα από το τέλμα και η Αλμωπία από την αναξιοπρέπεια εξαιτίας της μίζερης πολιτικής που ασκεί ο Δήμαρχος Ξυλοκόπος, αγρότης, πρώην επιχειρηματίας, το απλό παιδί.  


ΟΜΩΣ, βασική προϋπόθεση είναι η συνειδητοποίηση ότι η εξυπηρέτηση μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, δε σημαίνει προκοπή του τόπου και δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που λέμε γενικό συμφέρον. Εμείς αυτό αντλήσαμε ως επιβεβλημένη πολιτική αντίληψη από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που χάλασε τον ύπνο ορισμένων. Όσοι το διάβασαν προσεκτικά, σίγουρα θα συνειδητοποίησαν ότι μπαίνουμε σε μία νέα εποχή, όχι φυσικά σαν κι αυτή την αποτυχημένη των Εδώ ΖΟύμε, αλλά κυριολεκτικώς νέα, απαλλαγμένη από μικροπολιτικές τακτικές και φαύλη νοοτροπία, που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. Ότι είναι καιρός να προβούμε σε ανατροπή κατεστημένων αντιλήψεων, μήπως και ο τόπος μας βγει από το μαρασμό και κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στον κόσμο των ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more