Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο νέος Καποδίστριας που ψάχνουμε όλοι...


√Γράφει ο  Χρήστος Δημητριάδης  


H Ελλάδα είναι μια ευλογημένη Χώρα που όμως πάσχει από τους πολιτικούς της. Αυτή είναι μια διαπίστωση που μας στεναχωρεί όλους. Προ ημερών είχαμε την επέτειο από την άνανδρη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.  


Ο Καποδίστριας εκλήθη να κυβερνήσει με βάση το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Τροιζήνας, αλλά ως οπαδός της πεφωτισμένης δεσποτείας πίστευε ότι τα Συντάγματα και τα Κοινοβουλευτικά Σώματα ήταν αναποτελεσματικά. 

Πρέσβευε εις την αρχή του ενός ανδρός, έστω και υπό προθεσμία. Στις 5:35 το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 ο Ιωάννης Καποδίστριας δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τον Κωνσταντίνο και τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου μετέβαινε για να εκκλησιασθεί και έπεσε νεκρός. 

Χρησιμοποίησε για το καλό του Έθνους τεράστιο μέρος της προσωπικής του περιουσίας χωρίς να αγγίξει ποτέ ούτε έναν οβολό του νεοσύστατου κράτους. Διέμενε σε ένα φτωχικό ισόγειο χωρίς ακολούθους και υπασπιστάδες όπως οι σημερινοί. Πολιτογράφησε ως Έλληνες Πολίτες αυτούς που μιλούσαν Ελληνικά και ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Βλέπετε αυτός ήταν πατριώτης και όχι ισλαμολάγνος. Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε πρώτε Κυβερνήτη της Ελλάδος και στην ουσία θεμελιωτή του νεοσύστατου κράτους.

Ακόμη δεν έχει ξαναγεννηθεί ένας νέος Καποδίστριας για να αναγεννήσει το Έθνος μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more