Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Έλαμψε η Δέσποινα Μοίρου ως Σοφία Λόρεν στο Φεστιβάλ των Καννών [φωτογραφίες]

 

Η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή της την έχουν κάνει να κυνηγήσει το όνειρό της και να καταφέρει να ξεχωρίσει στην κινηματογραφική Μέκκα που δεν είναι άλλη από το Χόλυγουντ. Ωστόσο, η μεγάλη της αδυναμία είναι το φεστιβάλ των Καννών  το οποίο επισκέπτεται ανελλιπώς δηλώνοντας ότι είναι από τα αγαπημένα της, κυρίως για το υψηλό επίπεδο των ταινιών που φιλοξενεί αλλά και για τον κοσμοπολίτικο αέρα του. 

Η Δέσποινα Μοίρου μαγνήτισε και φέτος τα βλέμματα στο κόκκινο χαλί των Καννών με την μπλε haute couture  τουαλέτα του οίκου Laskaris που φόρεσε στην επίσημη προβολή της ταινίας «So long Marianne» όπου υποδύεται τη Σοφία Λόρεν

Η βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Paul Wiffen και παραγωγή των Palm Tree Universal και των Pinewood Studios διαγωνίστηκε για το Χρυσό Φοίνικα και πήρε εξαιρετικές κριτικές, ενώ η ερμηνεία της Δέσποινας Μοίρου στο ρόλο της θρυλικής Ιταλίδας ντίβας έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία αγάπης που έζησε ο Λέοναρντ Κόεν στην Ύδρα την δεκαετία του ’60 όταν το νησί ήταν ένας διεθνής πόλος έλξης καλλιτεχνών αλλά και την τρυφερή φιλία που ανέπτυξε με τη Λόρεν, μια φιλία που κράτησε χρόνια. Η ιταλίδα σταρ βρέθηκε στην Ύδρα το 1957 για τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι» που ήταν το πρώτο αμερικάνικο φιλμ που γυρίστηκε στη χώρα μας. 

Δεν έλειψαν τα σημαντικά ενσταντανέ με μεγάλα ονόματα της διεθνούς βιομηχανίας του θεάματος που η Δέσποινα Μοίρου έχει γνωρίσει μέσα από συνεργασίες και εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους ο Μόργκαν Φρίμαν, η Τζέσικα Τσαστέιν, ο Έιντριεν Μπρόντι. Η συνάντηση όμως που σημάδεψε το φετινό φεστιβάλ για τη Δέσποινα ήταν εκείνη με τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ με τον οποίο είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Εκείνος μοιράστηκε μαζί της την αγάπη του για την Ελλάδα και έδειξε ενδιαφέρον για τον τρόπο που εκείνη προσέγγισε τη Λόρεν και εκείνη με τη σειρά της τον ευχαρίστησε που είναι ένας από τους λίγους σκηνοθέτες που κάνουν ταινίες και δημιουργούν σπουδαίους ρόλους για γυναίκες ηθοποιούς. «Σαν δημιουργός έχετε παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη του κύρους της γυναικείας προσωπικότητας στη μεγάλη οθόνη στο βαθμό που στις ταινίες σας το γυναικείο φύλο υπερέχει», του επεσήμανε η Δέσποινα Μοίρου και εκείνος χάρηκε πολύ γιατί όπως της εκμυστηρεύτηκε αυτή ήταν και μια από τις βασικές του επιδιώξεις. 

Η ταινία «So long Marianne» θα συνεχίσει το φεστιβαλικό της ταξίδι στο Βερολίνο και στη Βενετία ενώ μέσα στο 2021 αναμένεται να προσβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Η ταινία θα προβληθεί και αναμένεται να διαγωνιστεί και σε άλλα φεστιβάλ όπως του Βερολίνου, της Βενετίας κτλ. και θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more