Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ :ΕΠΙΜΕΝΩ: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ; ΝΑΙ Ή ΟΧI

 ΕΠΙΜΕΝΩ: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; (Στο ράδιο Θεσσαλονίκη, στις 3-9-21)

0
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προφανώς, ο ΠΑΟΚ είναι δυσαρεστημένος. Είδα χτες το δελτίο ειδήσεων, και έβγαλε ανακοίνωση ο Ιβάν Σαββίδης στο OPEN. Λέει, δηλαδή, ότι περιμένουμε πράξεις. Άρα κάτι συμβαίνει, κάτι καθυστερεί και αρχίζουν και μπαίνουν υποψίες. Έτσι ο κ. Σιμόπουλος έδωσε κάποιες εξηγήσεις και εμείς οι πολίτες, που δεν είμαστε τρελαμένοι παοκτσήδες και είμαστε κανονικοί άνθρωποι, όχι ότι οι άλλοι δεν είναι κανονικοί. Αλλά φτάνει. Τώρα έχουμε τους αρειανούς εννιά-δέκα το βράδυ, πάλι να τρέχουμε από δεξιά και αριστερά. Σταματήστε με τα ποδόσφαιρα να μας δημιουργείτε περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε. Και δώστε μας ξηγήσεις, γιατί πραγματικά κύριε Σιμόπουλε το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την πόλη. Έτσι δεν είναι; Καλημέρα.
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι απολύτως έτσι, αλλά εγώ επιμένω ότι τελικά από την ανακοίνωση, από τις διαρροές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προέκυψε ότι οι άνθρωποι έχουν τη μύγα και μυγιάζονται. Έχετε μπροστά σας την ανακοίνωση μου. Στο έκτο ερώτημα, γιατί για τα πρώτα πέντε για την ταμπακιέρα δεν ανέφεραν οτιδήποτε, χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητώ την επιχειρηματική εμβέλεια του κ. Σαββίδη , ρωτώ για τις φήμες ότι λόγω της διεθνούς οικονομικής κατάστασης ο επενδυτής κάποιες επενδύσεις μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να τις αναβάλλει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλετε να πείτε ότι επειδή θα κάνει πίσω στις επενδύσεις θα φορτώσει σε εμάς την καθυστέρηση του γηπέδου;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είπα πιθανώς. Δεν αμφισβήτησα σε καμία περίπτωση την επιχειρηματική εμβέλεια του ανθρώπου. Και επειδή μίλησα σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, πριν την ανακοίνωση, ανέφερα ότι είναι ένας άνθρωπος που έφερε επενδύσεις, μείωσε την ανεργία με τον τρόπο του. Άρα, λοιπόν, αυτή η αντίδραση της ΠΑΕ για μένα είναι ακατανόητη. Και βέβαια ξεχωρίζω Ιβάν Σαββίδη, ΠΑΕ και ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι παοκτσής από τα γεννοφάσκια μου. Κάποιοι από τους ανθρώπου που έβγαλαν την ανακοίνωση (εννοώ τη διαρροή) μπορεί να μην ήταν ΠΑΟΚ αν δεν ήταν στη μισθοδοσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να τα λέμε όλα όπως είναι. Επίσης, με κατηγορούν γιατί λέει πριν δύο χρόνια δεν πήρα θέση (στο πρόβλημα με την απειλή υποβιβασμού). Εγώ είμαι ένας άνθρωπος, που όταν επώνυμοι κονδυλοφόροι από την Αθήνα μιλούσαν για τη Θεσσαλονίκη της μπουγάτσας και του Ιβάν βγήκα επώνυμα και πήρα θέση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Σιμόπουλε θα σας συμβουλέψω να μην μπλέξετε με τα πίτουρα, γιατί θα σας φάνε οι κότες. Όσο μπλέκει κανείς με διάφορα που, εγώ, τότε και ίσως… Ας μπούμε στα πραγματικά γεγονότα.
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τα πραγματικά γεγονότα είναι ότι υπήρχε μία διαρροή
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ψοφάει το σύστημα για παρεξηγήσεις για να έχει δουλειά να ασχολείται. Να έχουν διάφορα να λένε. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα επενδυτικό..
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πλευρά της κυβέρνησης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα επενδυτικό από την πλευρά του ΠΑΟΚ θα το δούμε αργά ή γρήγορα. Πρώτα, από όλα θέτετε θέμα γιατί ο ΠΑΟΚ δεν τελειώνει την υπόθεση με το Καυτανζόγλειο.
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι ο ΠΑΟΚ. Το έθεσα γενικότερα. Γιατί δεν τελειώνει η ιστορία με το Καυτανζόγλειο. Αυτό αφορούσε και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, λοιπόν, με ενημέρωσε διά του αρμοδίου, έχω και χαρτί μπροστά μου, ότι όλα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα. Υπάρχει μάλιστα έτοιμο έγγραφο, αν θέλετε για τη μορφή της σύμβασης. Απλώς ο ΠΑΟΚ πρέπει να πει τι θα κάνει στο γήπεδο, γιατί είναι ένα γήπεδο δημόσιο και βέβαια επειδή υπάρχουν και άλλες ομάδες που λειτουργούν μέσα, εθνικές ομάδες, πολλές πολλές άλλες ομάδες , θα πρέπει να εγκριθούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Περιμένει λοιπόν η κυβέρνηση την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να συγκατοικήσει με άλλες ομάδες;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλει να βάλει λίγα χρήματα για να βοηθήσει το γήπεδο για να μπορέσει να παίξει εκεί όσο χτίζεται η Τούμπα;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε ότι έχει περάσει νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει, αν θέλετε, τον ΠΑΟΚ, χωρίς να τον φωτογραφίζει, να αντισταθμίσει μέρος των εξόδων που θα κάνει για το γήπεδο με τις μισθώσεις; Το ξέρουν αυτό οι φίλαθλοι; Δεν το ξέρουν. Το ξέρουν ότι τώρα πια η μπάλα, όσο αφορά το Καυτανζόγλειο είναι στο γήπεδο της ΠΑΕ και περιμένει η κυβέρνηση μια οικονομοτεχνική μελέτη για να προχωρήσουν; Το ξέρουν οι φίλαθλοι ότι έχει τελειώσει η ιστορία με το Προεδρικό Διάταγμα μέσα από μια απόλυτη συνεργασία; Θέλει λίγο χρόνο ακόμη. Εδώ θυμίζω ότι του Παύλου Μελά, που τα ξέρετε καλά, ξεκίνησε πριν το χωρικό σχέδιο του ΠΑΟΚ και προχτές υπεγράφη. Άρα είναι όλα έτοιμα, όσο αφορά, την κυβέρνηση. Δεν κατανοώ την αρχική διαρροή για Ταμείο Ανάκαμψης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κάποια τριβή, σε επενδυτικό επίπεδο, γιατί ακούω κάποιους να μπλέκουν την υπόθεση κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ με το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε. Καταρχήν λέγανε για το Καρατάσιου, μετά πήγαν στη Θέρμη και τώρα αποφάσισαν να ανακαινίσουν και να ενισχύσουν το παρόν γήπεδο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι ζητάει ο ΠΑΟΚ και μπλέκει το Ταμείο Ανάκαμψης;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω. Ας μας το πουν. Εγώ, λοιπόν, ήμουνα σαφής. Η κυβέρνηση τελειώνει το θέμα του Καυτανζόγλειου, έχω και τα χαρτιά στα χέρια μου. Το Προεδρικό Διάταγμα, τον πάπυρο περιμένουμε. Τέλειωσε η ιστορία με πλήρη συνεργασία. Ρωτάω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη διαδικασία, παραδείγματος χάριν, να ετοιμάζεται ώστε να βγουν οι άδειες; Προφανώς, θα ξεκινήσει η διαδικασία μετά το προεδρικό διάταγμα, αλλά κάποιες δουλειές πηγαίνουν παράλληλα. Το έκανε ή όχι; Γιατί δε μας λέει; Θα ξεκινήσει μόλις υπογραφεί;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να ζητάει λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το ξέρω. Πρώτη φορά είδα την ανακοίνωση, (τη διαρροή εννοώ), χτες που μπέρδευε το Ταμείο Ανάκαμψης. Και εγώ ρωτάω και ας απαντήσουν. Υπάρχει μια συμφωνία με την κυβέρνηση; Ζητούν κάτι άλλο; Για να ξεκινήσει το γήπεδο θέτουν κάποιες προϋποθέσεις; Ρώτησα ως παοκτσής και πολίτης αυτής της πόλης και μάλιστα εκλεγμένος. Γιατί οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτήν την απαράδεκτη διαρροή είναι μισθοδοτούμενοι μίας ΠΑΕ, μιας ανώνυμης εταιρείας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς είστε ένας βουλευτής, με δημόσια ερωτήματα δεν κάνουμε πολιτική λένε οι άλλοι. Θα μπορούσατε αυτά τα ερωτήματα να πάρετε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή τα στελέχη της και να τους ρωτήσετε ιδιωτικά.
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Οι ίδιοι έκαναν τη διαρροή. Θα πάρω εγώ την ΠΑΕ για να μου πει τι θα κάνει;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δε θα παίρνατε ένα Υπουργείο να μάθετε τι γίνεται από την άλλη πλευρά; Δε θα ρωτούσατε έναν Υπουργό, ένα Υπουργείο τι γίνεται με το Καυτανζόγλειο, τι γίνεται με το προεδρικό διάταγμα;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό σας λέω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η άλλη πλευρά λέει ότι με ερωτήματα στον αέρα ενός εκλεγμένου ανθρώπου και αφήνοντας τις υπόνοιες τις επενδυτικές περί τον Ιβάν Σαββίδη μόνο κακό θέλει να κάνει στον ΠΑΟΚ.
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έκανα καμία υπόνοια εναντίον του Ιβάν Σαββίδη όσο αναφορά την εμβέλεια του. Όποιος μπορεί να μπει στο site μου ή στο αθλητικό ραδιοφωνικό της Θεσσαλονίκης, θα δει τι είπα για τον επενδυτή Σαββίδη. Άρα λοιπόν, είχαν τη μύγα και μυγιάζονται. Εγώ έθεσα ερωτήματα, όταν οι ίδιοι έκαναν την πρώτη διαρροή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει περίπτωση τεχνητής κρίσης από τη μεριά του ΠΑΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το ξέρω. Είπα ότι το θέμα με το Καυτανζόγλειο έχει τελειώσει και η κυβέρνηση περιμένει μια οικονομοτεχνική έκθεση για το τι θα κάνουν. Όσο αφορά το γήπεδο από τη μεριά της κυβέρνησης όλα πάνε καλά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα έχουμε τεχνητή κρίση από τη μεριά του ΠΑΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω. Να μας το πουν τι έχουν σκοπό. Εγώ φοβάμαι ότι ακριβώς μέσα από τη διαρροή αυτή μπορεί να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Εγώ δεν κρύβομαι. Ας βγει ο ΠΑΟΚ να πει ότι μόλις είναι έτοιμο το προεδρικό διάταγμα, θα είναι σε έναν μήνα σε δύο, ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Και γιατί επιτίθενται σε έναν άνθρωπο, ο οποίος ουσιαστικά ανοίγει έναν διάλογο που τον χρειάζεται η πόλη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν πήγατε στη συνάντηση που κάλεσε ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ τους βουλευτές;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πήγα γιατί εκείνη την περίοδο η κατάσταση ήταν τραγική και μάλιστα ένας επώνυμος παοκτσής, υψηλά ιστάμενος, είπε ότι θα χωριστεί ο βορράς με το νότο. Έπρεπε εγώ να τροφοδοτήσω αυτήν την κατάσταση; Έχω δήλωση μου, η οποία είναι σαφής και λέει ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και ότι ο ΠΑΟΚ στο τέλος θα δικαιωθεί. Και όπως και έγινε. Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ. Καλά έκανα, λοιπόν, όπως είπε και ο κύριος Διαμαντόπουλος, και δεν έριξα νερό στο μύλο όλων αυτών που δημιουργούν θέματα και βάζουν τον ΠΑΟΚ πάνω από την οικογένεια, τη θρησκεία τους, πάνω από τα πάντα. Δεν ανήκω σε αυτούς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξέρετε τι υπονοούν κάποιοι και αξιοποιούν ευκαιρίες που δίνει αυτό το μούρμουρο που προφανώς βασίζεται σε κάποιο πρόβλημα; Είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ με τον Μητσοτάκη δεν τα πήγαν και δεν πρόκειται να τα πάνε ποτέ καλά και η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης κλείνει το μάτι σε άλλους.
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Από τα αποτελέσματα φαίνονται όλα. Η κυβέρνηση προχώρησε το θέμα της Τούμπας ταχύτατα. Έλυσε προβλήματα. Πήγε πιο γρήγορα το χωρικό σχέδιο από το στρατόπεδο του Παύλου Μελά. Το έκανε. Για το Καυτανζόγλειο, σας λέω, το ξέρει ο ΠΑΟΚ, έχω και το σημείωμα, όλα είναι έτοιμα, περιμένουν τη μελέτη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγει και να το δηλώσει και όχι να κάνει διαρροές . Η κυβέρνηση για το γήπεδο ενήργησε σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΠΑΟΚ και αυτά τα οποία συμφώνησε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο σχέδιο ανάκαμψης, από το οποίο φαίνεται ότι θα προκύψει η ανάπτυξη της χώρας, υπάρχουν δυνατότητες, οι οποίες μπορεί να αξιοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου του ΠΑΟΚ;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν, προφανώς όσον αφορά έργα που είναι έξω από το γήπεδο, έργα προσβάσεων-αναπλάσεων βέβαια προφανώς. Αλλά φαντάζομαι δεν αναφέρονται σε αυτό, όταν λένε για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πιθανώς, από το Ταμείο Ανάκαμψης να γίνει μια δανειοδότηση, γιατί περιλαμβάνει και πάρα πολλά δάνεια. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο ΠΑΟΚ. Τελειώνω με το εξής και το λέω όχι τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ούτε στον Ιβάν, αλλά προς τα στελέχη της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για το μετρό με ξέρετε καλά. Έκατσα σχεδόν απέναντι σε όλη την πόλη και στο τέλος θα δικαιωθώ. Δε φοβάμαι την αντιπαράθεση. Άνοιξα έναν διάλογο στο χέρι τους είναι να τον κλείσουν και να απαντήσουν στον λαό του ΠΑΟΚ, όχι σε μένα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μήπως υπάρχουν, κύριε Σιμόπουλε, ζητήματα με τα μισθώματα, δηλαδή αισθάνεται ο ΠΑΟΚ αδικημένος, ότι θα πληρώσει περισσότερα για το Καυτανζόγλειο, σε σχέση με όσα πληρώνει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ;
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Να το πούνε και να κάτσουμε και εμείς να πάρουμε θέση. Δε γίνεται με μισόλογα και διαρροές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more