Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Η Πολιτεία θα βελτιώσει το χρέος της απέναντι στους Ολυμπιονίκες!

 



• Τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Ολυμπιονίκες του Τόκιο, μεταξύ των οποίων και τον «χρυσό» Γιαννιώτη κωπηλάτη Στέφανο Ντούσκο, που έκαναν υπερήφανη τη χώρα μας τίμησε χθες η Βουλή των Ελλήνων, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, απονέμοντάς τους ονομαστικούς τιμητικούς επαίνους και μετάλλια.
Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε ότι αυτό το καλοκαίρι οι Έλληνες αθλητές, χάρισαν στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές, σε στιγμές και ώρες που, όπως σημείωσε, «είχαμε ανάγκη». «Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμαζόταν, την ώρα που το περιβάλλον, οι περιουσίες και οι άνθρωποι δοκιμάζονταν, εσείς στην Ιαπωνία στέλνατε μηνύματα αντοχής, μηνύματα επιτυχίας, μηνύματα αισιοδοξίας που τόσο τα χρειαζόταν αυτόν τον Ιούλιο η χώρα μας», τόνισε.
Αντιλαμβανόμενος την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό και συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες δοξάζουν τη χώρα μας με τις επιδόσεις τους, ο Κ. Τασούλας ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας του: «Σήμερα είστε εδώ για να σας απονείμει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί εκφραστές του ελληνικού λαού, την τιμή που σας πρέπει, σε ανταπόδοση του κόπου, της επίδοσης, της συμμετοχής αλλά και της χαράς, της ανυπόκριτης χαράς που δώσατε στον ελληνικό λαό αυτό το καλοκαίρι, μέσω της μονάκριβης επίδοσής σας. Η Πολιτεία προφανώς διά του αρμόδιου Υπουργού Αθλητισμού θα βελτιώσει το χρέος της απέναντί σας.
»Ξέρετε, όμως, ο καθένας κι η καθεμιά σας ότι ακόμα και στα ομαδικά αγωνίσματα η γοητεία, η φιλοδοξία, η πρόκληση του αθλητισμού και της άμιλλας είναι περισσότερο μονήρης και μοναχική και η δημοσιότητα έρχεται πάντα με την επιτυχία, όχι με την προετοιμασία, που είναι ο κόπος, η αγωνία, το άγχος, τα ερωτηματικά. Είμαστε δίπλα σας περισσότερο στην επιτυχία και λιγότερο στην προετοιμασία και θα πρέπει κι αυτό να το δούμε –και είμαι βέβαιος ότι θα το δούμε και θα το βελτιώσουμε– και θα πρέπει να φωταγωγήσουμε όχι τόσο με δημοσιότητα, όσο με περισσότερη φροντίδα, αυτή την αθέατη πλευρά της επιτυχίας, που είναι η προεργασία, αυτή τη μοναχική πλευρά της προετοιμασίας, η οποία συμπληρώνεται περισσότερο από τους δικούς σας ανθρώπους, τους προπονητές σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας, οι οποίοι συμμερίζονται αυτή την αγωνία, που μετατρέπεται σε έκρηξη χαράς και σε μετάδοση χαράς από την επιτυχία σας».
Στην χθεσινή εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπυρίδων Καπράλος, ο Υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκης, οι εκπρόσωποι των κομμάτων Άννα Καραμανλή (Ν.Δ.) Καλλιόπη Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ), Εμμανουήλ Συντυχάκης (ΚΚΕ), Βασίλειος Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση), Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25).

Οι αθλητές
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στα τιμώμενα πρόσωπα, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τους συναθλητές τους, αναφέρθηκαν στα ζητήματα που ταλανίζουν το χώρο του αθλητισμού, ζητώντας την παρέμβαση και την αρωγή της Πολιτείας στην προσπάθειά τους. Ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της υδατοσφαίρισης Εμμανουήλ Ζερδεβάς, ανέφερε ότι για την Πολιτεία ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, όπως είναι η Υγεία και η Εκπαίδευση.
Με παρόμοιο τρόπο τοποθετήθηκε και η Ολυμπιονίκης στο άθλημα του τζούντο Ελισάβετ Τελτσίδου, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας, καθώς, όπως εξήγησε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αποτρέπουν πολλούς από το να συνεχίσουν στο πεδίο του αθλητισμού. Και ευχήθηκε η Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα ζητήματα αυτά και να δώσει κίνητρα στους αθλητές για να συνεχίσουν.
Ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, Λευτ. Πετρούνιας, ζήτησε να υπάρξει στήριξη του αθλητισμού γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «όλα αυτά τα παιδιά που βλέπετε, μαζί κι εγώ που θα μπω αύριο για χειρουργείο, κόβουμε τα χέρια μας, σπάμε τα πόδια μας και ξεπερνάμε τον εαυτό μας καθημερινά, πάρα πολλά χρόνια». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «ο κ. Αυγενάκης έκανε την αρχή με διάφορες αλλαγές στον αθλητικό νόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη στήριξη κατά τη διάρκεια όλης της τετραετίας κι όχι μόνο όταν πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more