Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Το Υπ. Παιδείας με εγκύκλιό του «ωθεί» τους μαθητές για εμβολιασμό

 



• Με την πανδημία να παραμένει «άκαμπτη» στους βασικούς δείκτες σε πανελλαδικό, αλλά και τοπικό επίπεδο (σύμφωνα και με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ), το κέντρο βάρους πέφτει στους μαθητές, καθώς τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους έχουν αρχίσει να εντοπίζονται κρούσματα ανάμεσα στο μαθητικό δυναμικό. Κάτι που έως ένα βαθμό αναμένονταν καθώς πρόκειται για ηλικιακές ομάδες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.
Το τελευταίο διήμερο υπάρχει αυξημένη προσέλευση στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Κεντρική Πλατεία από μαθητές, από τους ελέγχους των οποίων βρέθηκαν έξι θετικά κρούσματα (τρία αγόρια - τρία κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 14 έτη), ενώ άλλα δύο θετικά κρούσματα με διάμεση ηλικία τα 9 έτη βρέθηκαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στη Μπάφρα.

Εγκύκλιος για τους  εμβολιασμούς
Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει μια μικρή, αλλά ελεγχόμενη διασπορά στη μαθητική κοινότητα, που δεν είναι φαινόμενο μόνο των Ιωαννίνων, αλλά είναι κοινή η στόχευση του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση των εμβολιασμών ανάμεσα στους μαθητές. Χθες το Υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει ότι οι απουσίες για εμβολιασμό είναι δικαιολογημένες, οι μαθητές /τριες που θα εμβολιάζονται μπορούν να μη προσέρχονται την ίδια μέρα για μάθημα στο σχολείο τους, ενώ αν εμφανίζουν συμπτώματα μπορούν να απουσιάζουν και την επόμενη ημέρα. Η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται με την προσκόμιση στη Διεύθυνση του Σχολείου του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Η χθεσινή εικόνα όπως την ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, δεν άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 2.876, ανακοινώθηκαν άλλοι 34 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι υποχώρησαν ελαφρά στους 334, εκ των οποίων οι 300 είναι ανεμβολίαστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more