Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Βιβλιοπαρουσίαση: Μια Ιδέα, μια Ομάδα. Η Ιστορία της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών



 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

"Μια Ιδέα, μια Ομάδα. Η Ιστορία της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών "

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 όσοι παραβρέθηκαν στο Ανοικτό θέατρο Γιαννιτσών στη παρουσίαση του συγγράμματος του Δημ. Χρισταντώνη"Μια Ιδέα, μια Ομάδα. Η Ιστορία της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών ", είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πορεία της παραπάνω ομάδας που χωρίς υπερβολή ανέδειξε τα Γιαννιτσά  ως τη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα σε αριθμό αλλά και ποιότητα Μαραθωνοδρόμων αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Με πρωτοπόρους τους μαραθωνοδρόμους Χαράλαμπο Σεμερτζίδη, τον ιερέα - ιατρό Απόστολο Χατζηδήμου και την Βασιλική Συκοπέτη, γεννήθηκε η ιδέα ίδρυσης Ομάδας Μαραθωνίου η οποία στη συνέχεια αναπτύχθηκε και σήμερα αθλητές απ' όλη την Ελλάδα γίνονται μέλη της και συμμετέχουν σε πολλούς αγώνες τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.



Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Βασίλης Τραούδας, μίλησαν για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, οι:

Νάκος Κων-νος, μαθηματικός, κοινωνικός οικονομολόγος και  συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Δυτ. Ελλάδος. Μαραθωνοδρόμος με πολλές συμμετοχές σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φωτιάδου Αντιγόνη, φιλόλογος ΑΠΘ, συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων και δεινή δρομέας.

Αποσπάσματα διάβασαν οι μαθητές Λυκείου και αθλητές:

Φρέσκου Ελένη του Ιορδάνη,

Τσίτσος Θωμάς του Νικολάου.

Χαιρετισμούς και τοποθετήσεις επίσης απηύθυναν εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων της πόλης μας.

Ο «κλασικός Μαραθώνιος» είναι ένας αγώνας αντοχής δρόμου κάλυψης της επίσημης απόστασης 42,195 χιλιομέτρων, ο οποίος από το 1896 μέχρι και σήμερα περιλαμβάνεται στα σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα.



Φέρει το όνομά του από την ιστορική διαδρομή του αγνώστου Αθηναίου οπλίτη που τραυματισμένος διέτρεξε την απόσταση Μαραθώνας-Αθήνα, με πλήρη εξοπλισμό και ξεψύχησε στην αγορά των Αθηναίων, φέροντας την χαρμόσυνη είδηση της νίκης των Ελλήνων έναντι των Περσών στο Μαραθώνα. " ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ"

Τι συμβολίζει ένας Μαραθώνιος αγώνας δρόμου:

1. Με το κάθε χιλιόμετρο που διανύουμε, τιμούμε τους προγόνους μας.

 

2. Η διάθεσή μας για κοινωνική προσφορά αυξάνεται, όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλο έμπρακτα.

 

3. Με κύριο και τελικό άξονα τη φράση: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», κανείς ποτέ δεν έχασε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more