Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

--Τι Άδωνις τι Πολάκης....

 





Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 



Στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν η Ελεύθερη τηλεόραση έκανε τα πρώτα της βήματα, μια σειρά που κράτησε δυο σεζόν μας καθήλωσε στην κυριολεξία. Ήταν οι απαράδεκτοι. Στην συνέχεια βλέπαμε και τους αυθαίρετους. Μια ολόκληρη κοινωνία άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τους τηλεοπτικούς δείκτες. Τα χρόνια πέρασαν και οι συνθήκες μεταβλήθηκαν.

Στην πολιτική μας κονίστρα υπάρχουν πολλοί απαράδεκτοι. Από όλους τους χώρους. Απαράδεκτοι όχι μόνο από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται, αλλά και με το ότι προσβάλουν τους πολίτες. Δυστυχώς η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Οι πολιτικοί μας προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, σπεκουλάροντας την επικαιρότητα.  

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς διαθέτουν αρκετούς απαράδεκτους. Δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές των Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και διακεκριμένου Υπουργού και του Παύλου Πολάκη, πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και αξιόλογου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε την Έδεσσα όπου βρέθηκε και συνομίλησε με τους ανεμβολιάστους  υγειονομικούς και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα ζητήσει να γυρίζουν στις δουλειές τους. Αργότερα όμως κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΦΟΕ της Έδεσσας, χαρακτήρισε τον επιστήμονα Ιατρό Σωτήρη Τσιόδρα, ως ανεκδιήγητο. Όχι ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι δεν είναι ανεκδιήγητος. Είναι ένας μαχητής της πανδημίας που από την πρώτη στιγμή, στηριζόμενος στις ιατρικές του γνώσεις, έδωσε την μάχη ώστε η Ελλάδα να μην γίνει Ιταλία, κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο και καλύπτοντας πολλές φορές τις αβληστηρίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τα κενά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι με κανένα κόμμα. Είναι με την Ελλάδα, είναι με την υγεία. Άρα οι συνεχείς επιθέσεις Πολάκη και οι χαρακτηρισμοί του, στρέφονται εναντίον όλων μας. Ο κος Πολάκης με την γνωστή του άνεση, χαρακτήρισε ανεκδιήγητους και όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ναι το εμβόλιο περιόρισε τους θανάτους στην Χώρα μας.

Από την άλλη, ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε ότι όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο μην σώσουν να το κάνουν. Πραγματικά πολλές φορές ο κος Γεωργιάδης θα πρέπει να μασά και να μην μιλά. Όσο μιλά κονταίνει και περιορίζει την δυναμική της Κυβέρνησης. Η δήλωση του αυτή είναι απαράδεκτη και προσβάλει μια μερίδα πολιτών που είτε για δεν θέλουν είτε γιατί φοβούνται δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν μπορεί όμως να τους πείσει βρίζοντας τους. Ίσως θα έπρεπε να παραιτηθεί για αυτή και μόνο την δήλωση του. Θα πρέπει να καταλάβει πως είναι Υπουργός όλων των πολιτών και όχι μόνο των εμβολιασμένων.

Όπως και να το δει κανείς Πολάκης και Γεωργιάδης είναι απαράδεκτοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Μάλιστα κάνουν μεγάλη ζημιά στα Κόμματα τους. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι Πολάκης και Γεωργιάδης χαρακτηρίζονται μόνο με μαθηματικούς τύπους, καθώς χρησιμοποιούν όλες τις μαθηματικές πράξεις: Προσθέτουν λίγα στα Κόμματα τους, αφαιρούν πολλά, διαιρούν τα κόμματα τους ενώ πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα…  Αυτά όμως ας τα σκεφτούν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more