Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΣΟΚ από τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο της Έδεσσας...

 


Πολλά ερωτηματικά προκαλούν οι δηλώσει που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ)  για το νοσοκομείο της Έδεσσας. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν - με βάση ηλικιακά κριτήρια - ποιοι ασθενείς θα εισαχθούν σε ΜΕΘ CoViD και σε ποιους θα χορηγηθεί υψηλής ροής οξυγόνο.

Ο κ. Γιαννάκος , πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ανάφερε τα ακόλουθα για το νοσοκομείο της Έδεσσας, δίνοντας μάλιστα τη δημοσιότητα και ανάλογη φωτογραφία:


Λίστα αναμονής

Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα αναμονής: 6 στο ΑΧΕΠΑ, 15 στο "Παπαγεωργίου" (σε ΜΑΦ και Στεφανιαία), 7 στο "Ιπποκράτειο" (σε χειρουργεία), 3 στο "Παπανικολάου" (σε χειρουργεία).

Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ: 1 στη Χαλκιδική, 1 στην Έδεσσα, 3 στα Γιαννιτσά, 1 στην Κατερίνη, 1 στο "Άγιος Παύλος".

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ, με ηλικιακά κριτήρια και η θνητότητα εκτός ΜΕΘ αγγίζει πια το 80%. Όπως αναφέρει, γίνεται επιλογή ασθενών στις κλινικές κορωνοϊού και για τοποθέτηση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου.

Νοσοκομείο Έδεσσας

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως το νοσοκομείο Έδεσσας είναι ένα τραγικό παράδειγμα για την κατάσταση των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το τελευταίο δεκαήμερο - σημειώνει - πέθαναν περισσότεροι από 30 ασθενείς με CoViD στις κλινικές, εκτός ΜΕΘ. Η ΜΕΘ των 3 κλινών έκλεισε. Σε δύο κλινικές CoViD νοσηλεύονται 50 ασθενείς και ανοίγει και τρίτη.

Κάθε κλινική διαθέτει δύο μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου. Γίνεται επιλογή ασθενών για τη τοποθέτησή τους, καθώς οι ανάγκες είναι πολλαπλασιες. "Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν. Δεν προλαβαίνουν να διακομισθούν", καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Το νοσοκομείο διαθέτει μόλις τρείς παθολόγους και κανέναν πνευμονολόγο. Επικουρικά έρχονται από άλλα νοσοκομεία γιατροί για βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more