Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Τύπου - Ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα για συζητήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και επίσκεψη πυρόπληκτων περιοχών

 



Στις 11 και 12 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα επισκεφτεί επίσημα την Ελλάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

 

Ο Επίτροπος θα εκφωνήσει επίσης ομιλία σχετικά με την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας σε κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα επισκεφτεί περιοχές της Βαρυμπόμπης που επλήγησαν από την πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού, καθώς και την Πάρνηθα, η οποία είχε πληγεί από πυρκαγιά το 2007, προκειμένου να εξετάσει την πρόοδο των έργων για την προστασία και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα περιλαμβάνουν την προστασία της βιοποικιλότητας και την εφαρμογή της στρατηγικής για τα δάση που εγκρίθηκε πρόσφατα, ιδίως όσον αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές και την αναδάσωση, καθώς και τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τη διαφύλαξη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας της Μεσογείου.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more