Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Γ. Οικονόμου: Το μήνυμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 



Αθήνα,  1
7 Νοεμβρίου 2021

«Η επέτειος της αντιδικτατορικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, για όσους αγωνίστηκαν για τα ανθρώπινα  δικαιώματα, την ελευθερία της γνώμης, τη μόρφωση και τη χειραφέτηση.

Τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, τον πολίτη, τον ανώνυμο Έλληνα που εγκαταλείπει τον μικρόκοσμό του και το ατομικό συμφέρον για να υπηρετήσει το κοινωνικό, το συλλογικό, το εθνικό, το πατριωτικό συμφέρον.

Αφήνοντας στο παρελθόν διχασμούς, παρωπίδες και έριδες, αφήνοντας πίσω μας ψευτοδιλήμματα, όλοι οι Έλληνες Μαζί και Ενωμένοι μετατρέπουμε την ιστορική μνήμη σε δημιουργικό παρόν. Με συντεταγμένο και συστηματικό σχέδιο, με αλήθεια και επενδύοντας σε πραγματικές σχέσεις εμπιστοσύνης, σήμερα, οικοδομούμε την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει στα παιδιά μας.

48 χρόνια τώρα τιμούμε τους αγώνες για Δημοκρατία,  με συνεχή προσπάθεια, κάθε μέρα, για περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία για όλους. Με μία χώρα που έχει ανακτήσει το κύρος και τη διεθνή ακτινοβολία της, με την εθνική μας κυριαρχία να είναι αδιαπραγμάτευτη, με την κοινωνία όρθια παρά τις πολύπλοκες και αλληλοσυνδεόμενες κρίσεις».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more