Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Δ. Σταμενίτης: «Κατατέθηκε η τροπολογία για ενίσχυση συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και επιχειρήσεων λόγω παγετού».

 

Με τροπολογία του Υπουργείο Οικονομικών που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα (25.11.2021) στην Ολομέλεια της Βουλής με τίτλο «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», επεκτείνεται η αποζημίωση, με τη μορφή επιχορήγησης, και στις επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς κα ομάδες παραγωγών που υπέστησαν ζημιές από φυσικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες, οι οποίες επιτάθηκαν από φυσικές καταστροφές που εκδηλώθηκαν εντός του έτους 2021 και έχουν έδρα υποκατάστημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις εν λόγω φυσικές καταστροφές, δύναται να χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης. Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου τρίτων.

Αναφορικά με το θέμα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων και παρεμβάσεων στους αρμόδιους Υπουργούς. Ειδικότερα, σε συναντήσεις του με τον αρμόδιο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για  θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Τριαντόπουλο είχε θέσει το ζήτημα, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για τους συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τις επιχειρήσεις εμπορίας νωπών φρούτων και λαχανικών, των κονσερβοποιών αλλά και των μεταφορέων αγροτικών προϊόντων, που έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω των επιπτώσεων που είχε η εκδήλωση του παγετού στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής του Νομού Πέλλας.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής, για τον ίδιο λόγο, συμμετείχε μαζί με τον επιχειρηματικό και αγροτικό κόσμο της Πέλλας στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2021 στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στις 12 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις παρεμβάσεις του Βουλευτή σχετικά με το ζήτημα:

https://stamenitis.gr/epixeirhseis_synetairismoi/ 

https://stamenitis.gr/synetairismoi_epixeiriseis2/

https://stamenitis.gr/22102021/

https://stamenitis.gr/13112021-2/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more