Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου: Οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie γιορτάζουν τα 25 τους χρόνια!

 

Αθήνα, 15/11/2021

 

Σήμερα, η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εκφώνησε κεντρική ομιλία στο συνέδριο για τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie, το οποίο διοργάνωσε η σλοβενική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Η εκδήλωση γιορτάζει την 25η επέτειο των Δράσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην προαγωγή της ισορροπημένης κινητικότητας των ερευνητών στην Ευρώπη.

 

Η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 25η επέτειο των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie. Οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από μια εκπληκτική Ευρωπαία επιστήμονα, έχουν γίνει πρόγραμμα αναφοράς για τη στήριξη της κατάρτισης των ερευνητών, την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους και τη χρηματοδότηση άριστων διδακτορικών προγραμμάτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο». Από το 1996, οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie στηρίζουν την έρευνα και την καινοτομία χρηματοδοτώντας άριστους ερευνητές σε κάθε φάση της σταδιοδρομίας τους, από υποψήφιους διδάκτορες μέχρι έμπειρους ερευνητές, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν την κινητικότητα μεταξύ των χωρών και των επιστημονικών κλάδων. Κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού έχουν στηρίξει πάνω από 145.000 ερευνητές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 12 βραβευμένων με Νόμπελ και μιας ομάδας που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Μόνο την τελευταία 7ετία, οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie έχουν χρηματοδοτήσει πάνω από 1.100 διδακτορικά προγράμματα και σε αυτές έχουν εμπλακεί πάνω από 4.500 εταιρείες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 2.100 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», οι Δράσεις θα συνεχίζουν να ενισχύουν τη συνεργασία με τομείς πέραν του ακαδημαϊκού, να προάγουν την έρευνα και την καινοτομία πέραν των πανεπιστημίων και να οικοδομούν διεθνείς και στρατηγικές συνεργασίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιτεύγματα του προγράμματος, διαβάστε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο και βίντεο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more