Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ουρές στα φαρμακεία της Πέλλας λόγω της τιμής του rapid test

 

Η λύση θα ήταν να υπάρχει σταθερή τιμή 


Ουρές έχουν παρατηρηθεί σε φαρμακεία του νομού Πέλλας και ειδικότερα στα Γιανντιτσά, την Κρύα Βρύση, την Σκύδρα, την Έδεσσα και την Αριδαία το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή συμπολιτών μας και να κάνει πιο δύσκολο το έργο των φαρμακοποιών του νομού μας. Αυτό συμβαίνει γιατί παίζει κύριο   ρόλο  η τιμή του rapid test που επιλέγει να έχει κάθε φαρμακείο. Η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρχει μια σταθερή τιμή στο rapid ώστε αυτές οι σκηνές να εξαλείψουν... 

Ανώτατη τιμή τα 10 ευρώ, κατώτερη όσο επιλέξει ο φαρμακοποιός

Ο κος Τσαπέκος εξήγησε ότι η τιμή της διενέργειας του τεστ δεν είναι σταθερή. «Υπάρχει ανώτατη τιμή, αλλά όχι κατώτατη και έτσι μπορεί να επιλέγει κάποιος τι τιμή θα βάλει. Αυτό είναι η κύρια αιτία που δημιουργούνται ουρές. Εκεί που είναι το φθηνότερο θα βρείτε ουρά, ενώ η ανώτατη τιμή είναι τα 10 ευρώ» είπε ο πρόεδρος. 

Θίγει και την υγειονομική κατάσταση του όλου θέματος, καθώς όπως λέει πολλοί συμπολίτες μας όσο βρίσκονται στην ουρά της αναμονής «δεν κρατούν αποστάσεις και δεν φορούν μάσκες ενώ υπάρχει και η σχετική γκρίνια».

Κατά τον κο Τσαπέκο, η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρξει μια σταθερή τιμή στα rapid tests, καθώς θα είχε δύο πλεονεκτήματα. 

«Το ένα είναι ότι θα εισέπραττε φόρο σίγουρα το κράτος, ενώ τώρα που η τιμή είναι διαφορετική (σ.σ. στον κάθε φαρμακοποιό). Το δεύτερο είναι ότι εάν υπήρχε η ίδια τιμή παντού θα υπήρχε ισομερής κατανομή των ενδιαφερομένων, οπότε δεν θα είχαμε ουρές, γιατί όπου και να πήγαιναν θα έβρισκαν την ίδια τιμή» τόνισε ο κος Τσαπέκος. 

Στον επίλογό του έκανε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας όταν περιμένουν στην ουρά να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more