Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ο Γάλλος οινολόγος και απεσταλμένος του περιοδικού Terre de Vins Mathieu Doumenge στα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας

 



18/11/2021

Επιλεγμένα επισκέψιμα οινοποιεία της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και του Κιλκίς είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ο δημοσιογράφος-οινολόγος Mathieu Doumenge για το γαλλικό περιοδικό “Terre de Vins”.

          Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam-trip) που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Γαλλίας.

          Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο φιλοξενούμενος οινολόγος και δημοσιογράφος  του έγκριτου περιοδικού οίνου “Terre de Vins”  Mathieu Doumenge είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την οινική παράδοση της Κεντρικής Μακεδονίας και να γευτεί τα τοπικά κρασιά και την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, μέσα από γεύματα και δείπνα που παρατέθηκαν στα οινοποιεία καθώς και σε εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, ο κ. Doumenge ήρθε σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς  επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο στις Αιγές και τα Βυζαντινά μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης.

          “Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας στο γαλλικό κοινό, καθώς μέσα από τέτοιες θεματικές δράσεις συνδυάζοντας τον οινοτουρισμό με το εξαιρετικό πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας, προβάλλουμε τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενόψει και της επερχόμενης, πολλά υποσχόμενης για τον τουρισμό νέας χρονιάς. Τα επισκέψιμα οινοποιεία μας και το πολύ ποιοτικό κρασί της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν την καλύτερη δυνατή προβολή για να αναδειχθεί ο τόπος μας ως ένας ανταγωνιστικός προορισμός οινοτουρισμού και μάλιστα σε μια αγορά όπως η Γαλλία”,  δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more