Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Η Επιτροπή γιορτάζει τη μετάβαση 10.000 επιχειρηματιών στο εξωτερικό για την απόκτηση επαγγελματικής πείρας

 

Αθήνα, 07/12/2021

 

Το πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο: 10 000 επιχειρηματίες απέκτησαν πείρα δίπλα σε πιο έμπειρους επιχειρηματίες σε άλλες χώρες.

 

Από το 2009 που θεσπίστηκε, το πρόγραμμα βοηθάει νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν επιχειρηματική πείρα μέσω κατάρτισης σε μια επιχείρηση υποδοχής στο εξωτερικό. Επιπλέον, οι επιχειρηματίες υποδοχής μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες ιδέες, το όραμα και την ενέργεια αυτών των νέων τους συναδέλφων.

 

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν δήλωσε σχετικά: Είναι εκπληκτικό που τόσοι επιχειρηματίες επωφελούνται από τη συνεργασία με πιο έμπειρους ομολόγους τους στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus για νέους επιχειρηματίες! Το σημερινό [σ.σ χθεσινό] ορόσημο μαρτυρά την επιτυχία αυτού του προγράμματος και αποδεικνύει ότι η Ευρώπη διαθέτει πληθώρα ταλαντούχων επιχειρηματιών που είναι έτοιμοι να οικοδομήσουν την επόμενη οικονομική επιτυχία της».

 

Το πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες διευκολύνει ανταλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, διάρκειας έως 6 μηνών, σε 39 συμμετέχουσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε γειτονικές της χώρες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Επιτροπή και από τότε που ξεκίνησε, αναπτύσσεται σταθερά. Το πρόγραμμα εντάσσεται στη στρατηγική της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία τις βοηθά να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

 

Από το 2018, χάρη σε πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν συμπεριληφθεί νέοι προορισμοί εκτός Ευρώπης στην πρωτοβουλία EYE GLOBAL, η οποία πλέον επιτρέπει ανταλλαγές και με επιχειρηματίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Σινγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more