Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Κράτος δικαίου: Η Επιτροπή ξεκινά διαβούλευση σχετικά με την έκθεση του 2022 για το κράτος δικαίου

 

Αθήνα, 02/12/2021

 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε στοχευμένη διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις σχετικές με το κράτος δικαίου εξελίξεις στα κράτη μέλη, ενόψει της έκθεσης του 2022 για το κράτος δικαίου.

 

Η διαβούλευση απευθύνεται σε ενδιαφερόμενα μέρη, όπως ενώσεις δικαστών, την κοινωνία των πολιτών, ΜΚΟ, διεθνείς οργανισμούς και οργανισμούς της ΕΕ. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν κατά την αξιολόγηση, από την Επιτροπή, της κατάστασης στα κράτη μέλη. Η έκθεση για το κράτος δικαίου βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Μηχανισμού για το Κράτος Δικαίου, ενός ετήσιου κύκλου για την προαγωγή του κράτους δικαίου και την πρόληψη της εμφάνισης ή της επιδείνωσης προβλημάτων.

 

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2021, η έκθεση του 2022 θα περιλαμβάνει ειδικές συστάσεις προς τα κράτη μέλη. Για τις προηγούμενες εκδόσεις της έκθεσης για το κράτος δικαίου, οι στοχευμένες διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς παρείχαν πολύτιμες οριζόντιες και ειδικές ανά χώρα πληροφορίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more