Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Προς Υπ. Υγείας : "Η μείωση του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες είναι αυθαίρετη και αντιεπιστημονική".

 


    




Δελτίο τύπου

Η απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου υγείας για μείωση του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 στους 3 μήνες, είναι κάτι που αντιτίθεται στις δημοσιευμένες έρευνες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και βεβαίως θα μας βρει απέναντι. 


Η ανώτερη σε όλα τα επίπεδα φυσική ανοσία πότε στην ιστορία δεν έχει χαρακτηριστεί από κανέναν γιατρό/καθηγητή ιατρικής (πόσο μάλλον κυβέρνηση) υποδεέστερη της τεχνητής. Μπορεί (φυσικά) η τεχνητή ανοσία να είναι προτιμότερη αλλά ΠΑΝΤΑ ήταν ανεπαρκής από μόνη της, σε αντίθεση με την φυσική ανοσία που όσοι την έχουν προσφέρουν πολλά περισσότερα στην λεγόμενη ανοσία αγέλης. 


Το ΕΔΑΚ από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει το υπουργείο υγείας με επιστολή του στις 19/11/2021 παραθέτοντας όλα τα δεδομένα που τεκμηριώνουν την άποψη πως το πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να έχει ισχύ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 μήνες με επανεξέταση. 


Το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από τον Υπουργό και την λεγόμενη επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας, μπορεί μόνο να προκαλεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα της απόφασης αυτής. 


Εμείς στο ΕΔΑΚ, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το αυτονόητο, δηλαδή την επικράτηση της ιατρικής άποψης όσον αφορά τουσ νοσήσαντες/νοσούντες και όχι της αλλοπρόσαλλης αυτής πολιτικής που εφαρμόζεται. 


Για αυτό λοιπόν, καλούμε τον Υπουργό και τους συνεργάτες αυτού, να δώσει στην δημοσιότητα, τις έρευνες πάνω στις οποίες βασίστηκαν οι φερόμενοι ως ειδικοί με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην απόφαση της μείωσης του πιστοποιητικού. 


Υπενθυμίζουμε πως επιδιώκουμε τον διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με βάση τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα και όχι με αποφάσεις αυθαίρετες χωρίς καμία εξήγηση και επιστημονική βάση. 


Για το ΕΔΑΚ 


Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτης Φίλος
















Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΔΑΚ ή τα εξής links: 

Facebook: https://www.facebook.com/evropaiko.diktio.asthenon.covid 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnb-DKbjaHT6bh4DouPkoNw 


Γραφείο Τύπου


Δομίνικος Πρίτης

Email: pr@edak.ngo

Ελένη-Μαρία Γαλανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more