Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Ο δρόμος για τους νέους είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις αλλά δεν φτάνουν...


✅ Ο Νίκος Τσιούτας μιλά στα Νέα της Πέλλας 




Ο Νίκος Τσιούτας  είναι ένας νέος και φέρελπις νέος που σπουδάζει στην Αθήνα και   κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας. Είναι 21 χρονών και επέλεξε να κάνει το μεγάλο βήμα αφήνοντας την Περιφέρεια, την Πελοπόννησο και ειδιέταρια την Καλαμάτα, για να κυνηγήσει τα όνειρά του στο Κλεινών Άστυ. Ο ίδιος δεν δίστασε να μιλήσει για τα όνειρα του, τις σπουδές του, τις θέσεις του για την πανδημία, για τους νέους, για τα επαγγελματικά του σχέδια και τις φιλοδοξίες του για το μέλλον. bonus το γεγονός ότι δέχθηκε να φωτογραφηθεί για τους αναγνώστες μας. Ολόκληρη την συνέντευξη διαβάστε την παρακάτω:



1) Πως βιώνεις την υγειονομική κρίση, ποιά είναι η άποψη σου και πιστεύεις  πως θα αφήσει ψυχολογικά αποτυπώματα στους νέους; 

 Η άποψη μου για την υγειονομική κρίση , είναι ότι αυτή η πανδημία του κορονοϊού ( COVID19) έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους  και εννοείται ότι έχει αφήσει αποτύπωμα στην νέα γενιά για νέες ευκαιρίες και νέες δουλειές. 

2) Γενικότερα το αμέσως επόμενο διάστημα θεωρείς πως ως κοινωνία θα έχουμε καλύτερο ή χειρότερο βαθμό επιβίωσης; 
 Πιστεύω ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει περισσότερο αν δεν γίνει κάλυψη του πληθυσμού σε μεγάλο βαθμό. Οι περισσότεροι οι πολίτες  είναι ανεμβολίαστοι δυστυχώς σε πολλές περιοχές. Αναφορικά με το εμβόλιο   από την μια θωρακίζει την νόσηση αλλά ίσως προκαλεί και παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό, να τονίσω όχι σε όλους στους ανθρώπους αλλά σε μια πολύ μικρή μερίδα. Η καλύτερη συμβουλή βέβαια είναι αυτή που δίνει ο γιατρός μας. 

3) Οι νέοι άνθρωποι σήμερα ασχολούνται με τα κοινά; 
 Βεβαίως και ασχολούνται με τα κοινά για να έχουν έναν τρόπο καλύτερο διαβίωσης, για να μπορέσουν να ζήσουν αυτή την οικονομική κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα. Στα χωριά δεν υπάρχουν υποδομές και εργασίες για να ζήσουν οι νέοι και οι νέες και καταλήγουν σε κάποια κοινωνικά συσσίτια τα οποία βοηθούν τους ανθρώπους μέσω της Μητροπόλεως της Ιεράς συνόδου της εκκλησίας.  Η νέα κρίση που έρχεται θα είναι επισιτιστική... 

4)  Πως πέρασες στον ελεύθερο σου χρόνο στην καραντίνα; 
Εν μέσω καραντίνας έμεινα στο σπίτι και δεν είχα επαφές με άλλα άτομα της ηλικίας μου, με κάποιους φίλους μου και φίλες και κοντινούς συγγενείς μου. Ήταν η καλύτερη προφύλαξη στους κοντινούς μου ανθρώπους αλλά και σε μένα τον ίδιο.  Ο  χρόνος της καραντίνας δεν περνούσε τόσο εύκολα και ήθελα κάποιον ελεύθερο χρόνο να βγω και εγώ όπως είμαστε απλά στην καθημερινότητα μας όπως πριν που τώρα έχει γίνει μεγάλη ρουτίνα μας και σε πολύ μεγάλο ψυχολογικό επίπεδο το οποίο να μην έχεις διάθεση είτε να σηκωθείς από το κρεβάτι.... Δεν θέλω να ξαναπεράσω παρόμοια κατάσταση στο μέλλον!!! 

5) Επαγγελματικά με τι ασχολείσαι; 
 Σπουδάζω σε ένα δημόσιο ΙΕΚ στην Αθήνα στο κλάδο Κομμωτικής και αισθητικής τέχνης , και το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι και με τις φωτογραφίσεις σε ένα πρακτορείο της Αθήνας όχι γνωστό και μεγάλο, κάποιο απλό για τα πρώτα βήματα όλων των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με  το επάγγελμα που λέγεται μόντελινγκ.


6) Θα συνιστούσες σε όσους μας διαβάζουν να ασχοληθούν με τον μόντελινγκ; 
 Πιστεύω ότι ο καθένας μας κάνει αυτό που θέλει και αγαπάει στην ζωή του και που τον αντιπροσωπεύει , ο χώρος του μόντελινγκ στις μέρες μας είναι δύσκολος πρέπει να έχεις τα πρωτεία και καλή θέληση για να ασχοληθείς δυνατά και να κάνεις καριέρα.  Θα έλεγα αν κάποιος το γουστάρει και το αγαπάει αυτό και νομίζει ότι το έχει, μπορεί να το δοκιμάσει φυσικά ως μια εμπειρία γιατί εμπειριες λέγονται όλα αυτά που κάνουμε στην ζωή μας και δοκιμάζουμε … Αν το αγαπάς το κάνεις απλά χωρίς να σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι το κάνεις για εσένα και μόνο και για κανέναν άλλον εσυ ορίζεις το μέλλον σου και κανένας άλλος!! 
7) Πολλά ακούγονται για τον  χώρο του μόντελινγκ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλές σκιές και κάποιος για να φτάσει ψηλά πρέπει να ελαστικοποιήσει τις αρχές του. Συμφωνείς; 
Εννοείται ότι σε όλους τους χώρους ακούγεται και κάτι. Μην στοχοποιήσουμε μόνο το μόντελινγκ.  Πιστεύω ότι κάποιος για να φτάσει εκεί που θέλει περνάει πολλά στάδια στην ζωή του. Υπάρχει εκμετάλλευση και διάφορα πολλά άλλα αν όμως έχεις αρχές μέσα σου απλά δεν το κάνεις γιατί συμβαδίζεις με αυτές.  Αλλά στις μέρες που ζούμε αν δεν δώσεις δεν παίρνεις τίποτα πίσω έτσι γίνεται και στον χώρο αυτό. Εσυ επιλέγεις τι διαλέγεις να κρατήσεις:  τις αρχές σου και συνεχίσεις σιγά σιγά η να κατακτήσεις αυτά που έχεις χτίσει χρόνια μόνο και μόνο για κάτι γρήγορο και αναγνωρισμό στις μέρες μας. 

8) Ποιά είναι τα ενδιαφέροντα σου τον ελεύθερο σου χρόνο; 
Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τα social media όπως όλοι οι νέοι πλέον και νέες.  Επίσης μαρεσει να τραγουδάω διαφορά τραγουδάκια που μου αρεσουν και έτσι λίγο βγαίνω από την μουντίλα αυτήν και περνάω καλά τραγουδώντας και γελώντας.

9) Κατοικείς σε μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να χαρακτηριστεί εμβληματική... Τα Εξάρχεια. Οι εμπειρίες σου σε σχέση με τον τόπο κατοικίας σου ποιές είναι; 
 Μπορώ να πω σαν φοιτητης που είμαι στην Αθήνα,  έχω μείνει σε αρκετές περιοχές και επίσης στα Εξαρχεια.  Είναι μια άλλη κουλτούρα που ζεις σε κάθε περιοχή. Όλες οι περιοχές είναι επικίνδυνες.  Εσυ όμως επιλέγεις πως θα προφυλαχτείς από το  κακό.  Ευτυχώς δεν έχω δεχτεί κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά από κάποιον πολίτη μέχρι στιγμής νομίζω αν δώσεις δικαίωμα να σε ενοχλήσουν δεν θα ασχοληθούν με κάποιον που δεν τους ενοχλεί εν μέρη προσέχουμε για να έχουμε. 

10) Είναι ένας νέος άνθρωπος γεμάτος όνειρα και παλεύεις στην Χώρα σου!!! Πολλοί όμως συνομήλικοι σου επέλεξαν να φύγουν από εδώ.... Έκαναν καλά; Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό για να κάνεις καριέρα;
 Φυσικά και είμαι ένας άνθρωπος με όνειρα και ποιος δεν είναι στις μέρες μας.  Εννοείται ότι παλεύω καθημερινά στην χώρα μου για να πάρω αυτά που μου ανήκουν σαν πολίτης όπως όλοι μας , δν έχω σκεφτεί ακόμα να φύγω στο εξωτερικό γιατί αγαπάω την Ελλάδα και θέλω όλοι να έχουμε το μέλλον μας εδώ γιατί μας ανήκει. 


11) Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας;
 Σαν παιδί και εγώ έβλεπα τους άλλους στα social που ασχολούνται και κάνουν διαφορά με αυτόν τον χώρο είπα να το δοκιμάσω και να δω πως θα πάει και αν πετύχω πέτυχα γιατί δοκιμάζοντας πας κάπου στην ζωή σου και ειδικά σε αυτόν χώρο της μόδας.

12) Ποια είναι η άποψη σου για το γυμνό στο χώρο της μόδας;
 Πιστεύω το γυμνό τις μέρες δεν είναι αποδεκτό από κανέναν ούτε από γυναίκα ούτε από άντρα το βλέπουν σαν κάτι αφύσικο και πρόστυχο δεν είναι έτσι όμως ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο που θέλει και δείχνει το σώμα του , αλλά στο χώρο του μόντελινγκ είναι απλά πολύ φυσιολογικό πιστεύω γιατί είναι ένα επάγγελμα που ξέρεις ότι θα κάνεις και πράγματα που θα είναι εκτός από εσένα και που δεν τα έχεις δοκιμάσει ξανά αυτός είναι ο χώρος μας , και πρέπει κάποτε να αποδεχτεί από όλους και να μην έχουν κολλήματα ζούμε στο 2021 αυτά τα στερεότυπα του τύπου αυτού πρέπει να σταματήσουν. 

13) Είχες άλλο προσανατολισμό πριν αποφασίσεις να γίνεις μοντέλο;
Όχι δεν είχα μου άρεσε αυτός ο χώρος και το δοκιμάζω τώρα σιγά σιγά και βλέπω ότι πάει καλά και ότι έχω δυνατότητες πολλές να φτάσω ψηλά με θέληση και πολύ πολύ δουλειά. 
 

15) Κάνεις δίαιτες, γυμνάζεσαι;
Δυστυχώς Οχι τρώω ότι βρίσκω γιατί γενικά πεινάω πολύ σαν άνθρωπος , αλλά πιστεύω ότι θα το βάλω και αυτό στο πρόγραμμα .

16) Θα σε ενδιέφερε ο χώρος της υποκριτικής;
Δεν νομίζω ότι μου ταιριάζει σαν άνθρωπος δν μπορώ να γίνω ηθοποιός γιατί δεν μπορώ να παίξω κάποιον ρόλο γιατί και στην ζωή μου έτσι είμαι αληθινός και με έναν ρόλο εμένα!!! 


17)Μίλησε μας για τα νέα σας επαγγελματικά σχέδια;
 Περιμένω πως και πως να τελειώσω τη σχολή μου , και να ασχοληθώ μετά με το χώρο του μόντελιγκ πιο βαθιά και με πολλές δουλειές και φωτογραφίσεις , και επίσης γιατί όχι και σε κάποιο άλλο μεγάλο πρακτορείο με νέες δυνατότητες και νέες επαγγελματικές συναναστροφές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more