Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ | Για έναν βιώσιμο τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία



 
Σας προσκαλούμε στην υβριδική εκδήλωση «ΔΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ | Για έναν βιώσιμο τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία» της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:30 με 20:30 στο Ξενοδοχείο 4 Εποχές, στο Λουτράκι Αριδαίας.

Μπορείτε να βρείτε εδώ την ανακοίνωση της εκδήλωσης στο Facebook και να εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις σχετικές ενημερώσεις. https://fb.me/e/484tnc2TT

Ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς τομείς στην Ελλάδα, με συνολική συμμετοχή στο ΑΕΠ και στην απασχόληση που ξεπέρασε προ πανδημίας το 21% και έτεινε αυξανόμενος την τελευταία δεκαετία. Με την έλευση της πανδημίας  οι πρωτόγνωρες αλλαγές στη ζωή όλων μας εισήγαγαν δυσκολίες τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και των επαγγελματιών του τουρισμού, αναδεικνύοντας όμως παράλληλα και μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τον τουρισμό στη χώρα μας.

Η προτεινόμενη «αλλιώτικη» προσέγγιση είναι να ξανασχεδιαστεί ο τουρισμός, όχι μόνο εθνικά αλλά και περιφερειακά ούτως ώστε: Να αξιοποιεί όλους τους τοπικούς πόρους και να προωθεί την κυκλική οικονομία. Να σέβεται τη φέρουσα ικανότητα του κάθε τόπου, αλλά και να αναδεικνύει όλη τη γκάμα τουριστικών προϊόντων που πληρούν τους όρους των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας, όπου αυτά υπάρχουν. Να εξασφαλίζει την ποιότητα και ασφάλεια στην εργασία και να προωθεί τη δημιουργία νέων, πράσινων θέσεων εργασίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας, πλούσια σε ανθρώπινους και φυσικούς πόρους, έχει πολλές και ποικίλες δυνατότητες να πρωτοπορήσει και να δρομολογήσει μια πράσινη ευημερία μέσω ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι:
  • Βούλα Πατουλίδου – Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης
  • Χρήστος Δημητριάδης – Εκδότης και Αρχισυντάκτης «Νέα της Πέλλας»
  • Φίλιππος Γκανούλης – Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την Παράταξη Οικολογία - Πράσινη Λύση

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
  • Δημήτρης Βασιλειάδης – Επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Interview», που θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης περί βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα «Δες τον τουρισμό αλλιώς»
  • Γρηγόρης Τάσιος – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
  • Άγγελος Ζαμάνης – CEO της εταιρείας Agrovision
  • Αλέξανδρος Μυλωνάς – Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καταληκτικές παρατηρήσεις από την Λίζα Αβραμίδου – Περιφερειακή Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με την Παράταξη Οικολογία - Πράσινη Λύση. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δομήνικος Κ. Χρυσίδης, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Οργανωτικός Γραμματέας του Μεσογειακού Δικτύου των Ευρωπαίων Πρασίνων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την καθημερινή εφημερίδα τα «Νέα της Πέλλας», ως χορηγό επικοινωνίας. Για όσους/όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δια ζώσης, για την είσοδο στις 4 Εποχές ισχύουν τα έκτακτα μέτρα λόγω COVID-19: απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και αστυνομική ταυτότητα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ειδησεογραφικό ραδιόφωνο Κεντρικής Μακεδονίας Avena.gr μέσω YOUTUBE εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9RKAhZrmbWU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more