Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Διαχείριση κρίσεων: Εγκαινιάζεται το Δίκτυο Γνώσεων της ΕΕ για την Πολιτική Προστασία

 


Αθήνα, 07/12/2021

 

Επ’ευκαιρία της σημερινής Ημέρας του Δικτύου Γνώσεων της ΕΕ για την Πολιτική Προστασία, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς εγκαινιάζει το Δίκτυο Γνώσεων της ΕΕ για την Πολιτική Προστασία που αποσκοπεί στη βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις καταστροφές μέσω της ανταλλαγής γνώσεων.

 

Με την ευκαιρία αυτή, ο Επίτροπος κ. Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές και τις μελλοντικές κρίσεις πρέπει να βελτιώσουμε τη συμμετοχή των ειδικών, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των ερευνητών στις δράσεις μας για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντίδραση. Με τη δημιουργία του Δικτύου Γνώσεων για την Πολιτική Προστασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ θα είναι καλύτερα ενημερωμένη και προετοιμασμένη για τέτοιους κλυδωνισμούς. Οι επιστημονικές γνώσεις, η καινοτομία και η επιχειρησιακή γνώση, όταν ανταλλάσσονται διασυνοριακά μεταξύ των εργαζόμενων στη διαχείριση καταστροφών, μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διάσωση ανθρώπινων ζωών

 

Η νομοθετική αναβάθμιση του Μηχανισμού Πολιτικής προστασίας της ΕΕ το 2019 αποτέλεσε τη βάση του δικτύου, στο οποίο συμμετέχουν ειδικοί σε θέματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης καταστροφών και το οποίο διευκολύνει την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων, βέλτιστων πρακτικών και διδαγμάτων. Το δίκτυο βασίζεται επίσης σε επιστημονικές πληροφορίες που παρέχει το Κέντρο Γνώσεων για τη Διαχείριση Κινδύνων Καταστροφών.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more