Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Σε καλό πεδίο η πληρότητα στα Λουτρά

 


Γρ. Τάσιος: Δεν κυκλοφορεί όμως ούτε κουνούπι στα ξενοδοχεία πόλης...

Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνουν οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται σε χειμερινούς τουρισμούς αλλά και στα αστικά κέντρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.
«Τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα όσο δείχνουν και θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν. Μιλάμε για μια χρονιά επιβίωσης», επισήμανε ο κ. Τάσιος τονίζοντας πως η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία πανελλαδικά είναι στο 60%. Και αυτό το ποσοστό αφορά μόνο την περίοδο των γιορτών, ενώ στο μεσοδιάστημα οι πληρότητες είναι πολύ χαμηλές όπως και στα ξενοδοχεία των αστικών κέντρων και της επαρχίας «όπου δεν κυκλοφορεί… κουνούπι».

Όπως είπε ο κ. Τάσιος «στα ξενοδοχεία των πόλεων η κατάσταση είναι δραματική». Ακόμη και στην Αθήνα υπάρχουν πληρότητες μόνο στο «απόλυτο» κέντρο της Αθήνας. Πρόσθεσε δε πως οι 10-12 μέρες των γιορτών είναι πολύ σημαντικές όχι όμως αρκετές για να καλύψουν τις 120 μέρες της χειμερινής περιόδου, ενώ οι επιχειρήσεις προσβλέπουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Η κατάσταση είναι διαφορετική στους δημοφιλείς προορισμούς του χειμώνα όπως ο νομός Ιωαννίνων, η ορεινή Αρκαδία, η Αράχωβα, τα λουτρά Πόζαρ και άλλες περιοχές «όπου οι πληρότητες διαμορφώνονται σε ένα καλύτερο πλαίσιο. Και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τα ταξίδια στο εξωτερικό», καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνουν κάποιες χώρες ίσως αυξηθεί η ζήτηση για τα ταξίδια σε ελληνικούς προορισμούς.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται τα ξενοδοχεία από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης όπου -όπως είπε- δεν ισχύει κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο. Επίσης μίλησε για το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους που επιβαρύνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και περιορίζει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Ο κ. Τάσιος επισήμανε ακόμη πως σε περιοχές όπως στη Δυτική Μακεδονία, τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και ανοίγουν μόνο για το Σαββατοκύριακο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more