Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αντί για λόγια, απαντά με έργα


✔Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης


Στο νομό Πέλλας όλοι είμαστε μάρτυρες μιας ιδιάζουσας κατάστασης που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Δήμου Σκύδρας. Όλοι γνωρίζουμε πως η Δημοτική αρχή της Κατερίνας Ιγνατιάδου, στις εκλογές του 2019, είχε λάβει ένα άκρως εντυπωσιακό ποσοστό, που προσέγγισε το 60%. Ήταν η μόνη Δημοτική αρχή σε επίπεδο Πέλλας αλλά και από τις λίγες σε Πανελλαδικό επίπεδο, μεταξύ των 345 Δήμων, που κατάφερε να κερδίσει με πολύ μεγάλο ποσοστό.

Εκεί λοιπόν που η ηττημένη πανηγυρικά αντιπολίτευση, θα ήταν λογικό να στηρίξει τα καλά και να ασκεί τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα, παρατηρούμε έναν λυσσαλέο πόλεμο με πογκρόμ ανακοινώσεων και πολλές προσωπικές αναφορές που θυμίζουν βεντέτα.

👉Μάλιστα το κλίμα είναι τόσο βαρύ στις συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ένας πολιτικός σασμός… Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αντί για λόγια, απαντά με έργα. Όπως έχει μάθει να πορεύεται.

~Το σλόγκαν που θα μπορούσαμε να πούμε πως επικρατεί στην Δημοτική αρχή είναι ότι μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε ονειρευτεί για τούτο τον ευλογημένο τόπο. Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει και στις δεσμεύσεις έναντι των δημοτών…

✓Η ίδια σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους της, έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα ευρύ ακροατήριο θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών, με κύριους άξονες της παρούσας θητείας, την οικονομία, τα τεχνικά έργα, την καθημερινότητα, τις κοινωνικές δομές και τον πολιτισμό-αθλητισμό.

⇛Ειδικότερα, στον τομέα της οικονομίας, η κα Ιγνατιάδου έχει καταφέρει σε συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου, με σωστή οικονομική διαχείριση, με προγραμματισμό και σύνεση να πετύχει τους στόχους που έχει χαράξει αναφορικά με το νοικοκύρεμα του Δήμου. Έθεσε ως προτεραιότητα και το κατάφερε, την σημαντικότατη μείωση κόστους λειτουργίας. Με τις απαραίτητες ενέργειές της, διασφάλισε την διαφάνεια στις διαδικασίες. Επί της ουσίας ο Δήμος Σκύδρας δεν χρωστά.

⇸Η ίδια έχει ενεργή παρουσία και στο κομμάτι των έργων. Έχει σχεδιάσει και ξεκινήσει ή προγραμματίζει σε όλο τον Δήμο δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα. . Έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών. Που θα προσδώσουν αναπτυξιακή διάσταση που τόση ανάγκη έχει ο τόπος εδώ και χρόνια

√Ένα ακόμη βασικό ζήτημα είναι αυτό των αδέσποτων. Σίγουρα σε αυτό το κομμάτι η ίδια δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ευχαριστημένη. Και αυτό γιατί η ίδια θέλει τον Δήμο Σκύδρας υπόδειγμα καθαριότητας. Το λέει σε κάθε ευκαιρία. Για αυτό με συνεχή προσπάθεια και ενημέρωση επιδιώκει τη συμμετοχή των πολιτών ώστε με συμπεριφορές και πράξεις να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην διατήρηση της καθαριότητας προασπίζοντας την εικόνα του τόπου και τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε σωστή διαχείριση απορριμμάτων. Με τη χρήση της τεχνολογίας, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να αποστέλλουν τα αιτήματά τους από όπου κι αν βρίσκονται. Ειδικά στο σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία θα μεριμνήσει ώστε να βρουν ένα αξιοπρεπές καταφύγιο, φροντίδα και προστασία.

✅Άλλο ένα βασικό ζήτημα είναι οι κοινωνικές δομές. Στα χρόνια που πέρασαν, ο Δήμος Σκύδρας έδειξε ένα ανθρώπινο πρόσωπο, ιδιαίτερα στην υγειονομική κρίση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στάθηκε ενεργά δίπλα στις δομές του Δήμου και μέσα στην πανδημία προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες, με διανομή συσσιτίων, τροφίμων, φαρμάκων. Με ιατρική φροντίδα και υποστήριξη.

てα έργα λοιπόν είναι η καλύτερη απάντηση στα λόγια και στην στείρα κριτική. Αυτή είναι η Κατερίνα Ιγνατιάδου, η μάνα, η γυναίκα, η σύζυγος, η νομικός, η Δήμαρχος, αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more