Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πέλλα: Στα 0,70 με 0,80 λεπτά η τιμή της μάσκας υψηλής προστασίας στα φαρμακεία

 

Η αγορά των προϊόντων γίνεται μέσω πιστοποιημένων φαρμακαποθηκών

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση φαίνεται οι μάσκες υψηλής προστασίας έχουν την τιμητική τους, καθώς πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μάλιστα εξαιτίας αυτής της υποχρεωτικότητας αυτού του τύπου μασκών παρατηρήθηκε ότι υπήρξαν 16 ηλεκτρονικά καταστήματα και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων και για αυτό πραγματοποιήθηκε έλεγχος τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και άλλες ελεγκτικές μονάδες. Να τονιστεί ότι η αύξηση των τιμών έγινε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της χρήσης τέτοιας μάσκας. 


Περίπου στα 0,80 λεπτά η τιμή στη Πέλλα

Η τιμή σε φαρμακεία της Πέλλας φαίνεται να μην ξεπερνάει τα 0,80 λεπτά και κυμαίνεται έως και 0,60 λεπτά, σύμφωνα με φαρμακοποιούς. 

Επίσης συμβουλεύουν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην αγορά μασκών, καθώς όπως υπογράμμισε «η μάσκα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένη και ο πελάτης θα πρέπει να είναι προσεχτικός για το τι παίρνει και από πού το παίρνει. Σε εμάς στη Πέλλα η αγορά των μασκών γίνεται μέσω των φαρμακαποθηκών κατά 95% και από εταιρείες πιστοποιημένες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρατήρησε πως στο χρονικό διάστημα από 24/12έως και τη Δευτέρα 27/12, σε ορισμένες περιπτώσεις στη χώρα υπήρξαν σημαντικές ανατιμήσεις σε μέσα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής και κυρίως μάσκες προστασίας κατηγορίας FFP2 και Ν95.

Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more