Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΙΕΘΠ Πάτρας: Καταδίκη βομβιστικής επίθεσης στα Κεντρικά Γραφεία του «Ι.Ε.Θ.Π. Θεσσαλονίκης»

 

                                                         






Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού - εμπρηστικού μηχανισμού, την 8η Φεβρουαρίου 2022, στα Κεντρικά Γραφεία του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» (Μουσών 37, Άνω Πόλη – Θεσσαλονίκης) από τον οποίο προκλήθηκε πυρκαγιά και εκτεταμένες υλικές ζημιές στο κτήριο, το Δ.Σ. του παραρτήματος «Ι.Ε.Θ.Π Πάτρας» εκφράζει τη βαθιά λύπη του και καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή.

Το »Ι.Ε.Θ.Π» από της Ιδρύσεως, έτος 1993, έως σήμερα δεν προήγαγε ποτέ τον εθνικισμό – εθνοφυλετισμόή θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Ασχολείται αποκλειστικά – επιστημονικάμε την μελέτη των επίκαιρων προβλημάτων της Ορθοδοξίας και του Γένους εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας. Με υποτροφίες, ερευνητικά προγράμματα, σεμινάρια, ημερίδες, επιστημονικά συμπόσια, αποστολές στους παραδοσιακούς χώρους Ορθοδόξου πίστεως και κληρονομιάς, διαλέξεις, εκπομπές, σειρά εκδόσεων ελληνιστί και αγγλιστί, ψηφίσματα και ηθική και υλική ενίσχυση άλλων μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων και σωματίων. Ασχολείται με την προαγωγή και μελέτη ζητημάτων της Ορθοδοξίας και του Γένους, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, στο Άγιον Όρος, στην Θράκη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Μικρά Ασία, στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής, στην Κύπρο, στην Καππαδοκία, στον Πόντο και στις προς Βορράν, Ανατολάς και Δυσμάς πολιτισμικές προεκτάσεις τους. Λαμβανομένων υπ’ όψει των κοσμογονικών εξελίξεων στην Χερσόνησο του Αίμου, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Ρωσία και του νέου Ρόλου της Ορθοδοξίας στα γεωγραφικά αυτά διαμερίσματα (βλ.https://billeion.wordpress.com).

Τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μία ελεύθερη κοινωνία και είναι καταδικαστέες. Το «Ι.Ε.Θ.Π» και η επιστημονική κοινότητααυτού (τακτικά και λοιπά μέλη – φίλες, φίλοι) θα συνεχίσουν να επιτελούν το επιστημονικό έργο τους, ενημερώνοντας τόσο την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου μας όσο και τον ελληνικό λαό με γνώμονα την αλήθεια με κύρος και αξιοπιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more