Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Αποκάλυψη: Ξηλώνει την ΕΠΟ Ο Λ. Αυγενάκης

 


Αποκαλυπτική ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που προανήγγηλε το ξήλωμα της διοίκησης της ΕΠΟ καθώς η η οπαδική βία έχει άμεση σχέση με την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ. Διαβάστε τι έγραψε παρακάτω:


Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διότι η οπαδική βία έχει άμεση σχέση με την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ.

Η Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκάθαρα αναφέρει την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία όλων των φορέων και των δομών του ποδοσφαίρου μας και αυτό πρέπει να γίνει πράξη.

Επιπλέον, θα θεσπίσουμε την Επαγγελματική Διαιτησία και θα ενισχύσουμε τον ρόλο και τις προοπτικές του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, καθώς επίσης και στο ρόλο και τις πραγματικές ευθύνες των ΠΑΕ στο ζήτημα αυτό.
Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα και
Εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της ΕΛΑΣ.
Αυτές είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες για την οπαδική βία, σε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, που αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.
Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
Και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε και στην κύρωση της Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή ως Σύμβαση Σεντ Ντενί, για την ολοκληρωμένη προσέγγιση θεμάτων ασφαλείας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα, που υπεγράφη το 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more