Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Ο σχεδιασμός του ΚΚΕ με ορίζοντα τις εκλογές και η έδρα στην Πέλλα...

 




Χαρακτηρίζοντας το 2022 χρονιά προετοιμασίας ή και διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ συνεδρίασε καθορίζοντας τις δράσεις του κόμματος το επόμενο διάστημα. Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά για την οργάνωση του λαϊκού αγώνα. Πέρα από την κυβέρνηση, κριτική ασκήθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο σε σχέση με τα προγράμματα που παρουσιάζουν για «σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες». Όπως αποφασίστηκε στο όργανο, οι δράσεις για το επόμενο διάστημα είναι:

• Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προτεραιότητα δίνεται στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, στα μέτρα στην εργασία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης όλου του πληθυσμού.

• Στήριξη της αύξησης των μισθών και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε συνδυασμό με την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

• Υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της λειτουργίας των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος, για τη μαζικοποίηση των σωματείων και την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, ενάντια στην κρατική καταστολή και βία.


Η Κ.Ε. του κόμματος πέραν της κυβέρνησης ασκεί κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες».

• Δράσεις για τους αυτοαπασχολούμενους γύρω από τα βασικά μέτωπα της ακρίβειας, των χρεών, της κυριακάτικης αργίας κ.λπ. Πρωτοβουλίες επίσης στο μέτωπο της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, κατά των ναρκωτικών και της εξάρτησης.

• Ενίσχυση των αγροτών κυρίως σε σχέση με το κόστος παραγωγής, την ακρίβεια, αλλά και τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών.


• Στήριξη στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου), καθώς και στη νεολαία (εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές).


Στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, στην Κεντρική Επιτροπή αναλύθηκε και η διεθνής δραστηριότητα του ΚΚΕ. Έμφαση θα δοθεί το επόμενο διάστημα στη διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται (π.χ. Κούβα, Παλαιστίνη, Καζακστάν). Όπως επισημάνθηκε, «ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. αποκτά ξεχωριστή σημασία εξαιτίας και των επικίνδυνων διεθνών εξελίξεων, της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στο ευρωτατλαντικό μπλοκ – Ρωσία, Κίνα, αλλά και της επίδρασης αυτών των εξελίξεων στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην προώθηση διευθετήσεων και συμβιβασμών με αμερικανοΝΑΤΟϊκή σφραγίδα (EastMed, κυριαρχικά δικαιώματα κ.λπ.)». Στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων η γραμμή θα είναι συνεργασίες με δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στο Κόμμα, ανεξάρτητες προσωπικότητες που έχουν ως στόχο την αλλαγή πολιτικής μέσα από την σκοπιά του Κόμματος. Ειδικότερα για το νομό Πέλλας στόχος του κόμματος είναι η ενίσχυση των ποσοστών και η διεκδίκηση μιας έδρας στην περίπτωση της απλής αναλογικής αλλά και ένα κοινό μέτωπο για την κοινωνία ώστε το 2023 να συγκροτηθούν ψηφοδέλτια για τις Δημοτικές εκλογές με την Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους Αλμωπίας, Πέλλας, Σκύδρας και Έδεσσας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλουν και εκεί ισχυρό λαϊκό μέτωπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more