Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Καθαριότητα - διαχείριση απορριμμάτων παραμένουν ζητούμενα για την Πέλλα

 


Η φετινή χρονιά θα είναι καθοριστική, τονίζει η Δημοτική Αρχή


Κρίσιμο στοίχημα για τον Δήμο να βελτιωθούν οι μέτριες σήμερα επιδόσεις του στην ανακύκλωση

Ποιες βασικές δράσεις πρέπει να υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες



Είναι πολλά ακόμη τα βήματα που πρέπει να κάνουν τα Γιαννιτσά ως πόλη και ο Δήμος Πέλλας στο σύνολο του  για να βελτιώσουν αισθητά τις επιδόσεις τους, στους κρίσιμους τομείς της καθαριότητας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στον πρώτο ο διευρυμένος Δήμος πάσχει λόγω συγκεκριμένων «δυσλειτουργιών» που ούτε η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Αυτό είναι κάτι που οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως, όσο κι αν η ίδια κάνει λόγο για βελτίωση της κατάστασης.
Αναφορικά, δε, με την ορθολογική διαχείριση των αστικών αποβλήτων, αυτή είναι το μέγα ζητούμενο για κάθε σύγχρονο Δήμο.
Στη βάση της βρίσκεται η ανακύκλωση, και η Δημοτική Αρχή καλείται να «τρέξει» μία σειρά από σημαντικές δράσεις, προκειμένου να αυξηθούν τα χαμηλά σήμερα ποσοστά! Στην ανακύκλωση η Δημοτική αρχή πρέπει στην κυριολεξία να πετάξει. Δηλαδή να κάνει ότι δεν έγιναν τα προηγούμενα τρία χρόνια. 


Δυόμισι χρόνια μετά...

Σε πρώτη προτεραιότητα από τη στιγμή που επανεξελέγη,  έπρεπε η Δημοτική Αρχή Πέλλας να έχει θέσει την καθαριότητα και κυρίως τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο.
Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, ενώ κάποιες πρωτοβουλίες που ανέλαβε από νωρίς καθυστέρησαν να υλοποιηθούν, λόγω κυρίως της απουσίας συναίνεσης εκ μέρους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά , η εικόνα στα Γιαννιτσά και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες να παραμένει απογοητευτική. Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων και θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. 


Τρεις βασικές δράσεις

Για να κερδηθεί το στοίχημα της ανακύκλωσης πρέπει ο Δήμος να υλοποιήσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε τρεις καίριες δράσεις. Η πορεία φυσικά θα δείξει αν αυτές ολοκληρωθούν εγκαίρως.
Η μία είναι η λειτουργία συστήματος αποκομιδής βιοαποβλήτων. 
Η δεύτερη δράση είναι η χωροθέτηση έξυπνων «Γωνιών Ανακύκλωσης» εντός των ορίων του Δήμου καθώς και η προμήθεια νέων οχημάτων αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών 

Τρίτη δράση είναι η κατασκευή νέων «πράσινων σημείων» σε κάθε Δημοτική ενότητα του Δήμου  όπου θα γίνεται διαλογή απορριμμάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more