Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Επιτυχία είναι να γράψω ένα τραγούδι και να μην μείνει στο συρτάρι.

 


Συνέντευξη με τον τραγουδιστή-Στιχουργό Δημήτρη Μπαϊράμογλου


Ακούστε ένα ωραίο κομμάτι εδώ:

 



Είναι περίεργο το πόσο οικεία μπορείς να νιώσεις με κάποια άτομα χωρίς να τα γνωρίζεις. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και ο Δημήτρης Μπαϊράμογλου ο οποίος εκτός από πολύ ταλαντούχος, είναι πολύ προσγειωμένος και πολύ εξωστρεφής. Με αργά αλλά σταθερά βήματα εξελίσσεται σε έναν πολύ αξιόλογο καλλιτέχνη. Μάλιστα δεν δίστασε  να απαντήσει στο σύνολο των θεμάτων αλλά και των απόψεων του γύρω από πολλά ζητήματα. Με χαρά και χαμόγελο μου παραχώρησε μια συνέντευξη για την καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας.


 



 

 

Ερωτήσεις

1)      Από ποιά ηλικία κατάλαβες ότι θες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

 

Το μικρόβιο της μουσικής το είχα από πολύ μικρή ηλικία, δεν θυμάμαι ακριβώς χρονιά αλλά ήταν σίγουρα από την περίοδο του Δημοτικού σχολείου. Θυμάμαι να έχω το ημερολόγιο μου γρἀφοντας τα στιχάκια μου και θυμάμαι να το κλειδώνω με το λουκετάκι μου μην τυχόν τα δει κανείς γιατί ένιωθα ότι ήταν κάτι πολύ προσωπικό.... παιδάκι τότε,έτσι ένιωθα, το δικαιολογώ τώρα όπως το σκέφτομαι.

 

 

 

 

2)      Και στιχουργός και τραγουδιστής... Σε γεμίζει όλο αυτό; Πες μας ποιο είναι το πιο περίεργο μέρος που έγραψε στίχους;

 

Με γεμίζει απόλυτα γιατί μπορείς να πεις ότι είναι μια κατάθεση ψυχής, ως εκ τούτου στην ψυχή σου καταλαμβάνουν χώρο,με κάποιο τρόπο, μόνο θετικά συναισθήματα απορρίπτοντας σε μεγάλο βαθμό τα  αρνητικά.

Παραδόξως δεν έχω κάποιο περίεργο μέρος που έχω γράψει στίχους. Συνήθως στο αυτοκίνητο μου έρχεται η έμπνευση αλλά έχει τύχει και όταν βρίσκομαι σε κάποια δουλειά εκτός σπιτιού να πηγαίνω λίγο παραπέρα που δεν με βλέπουν και αρχίζω να γράφω στο κινητό τι σκέφτομαι για να μην το ξεχάσω. Μπορεί η έμπνευση να σε πετύχει οπουδήποτε άρα τα παρατάς όλα (σχεδόν) χαχα.

 

3)      Περιεγραψε μας την ζωή σου, την καταγωγή και πως περνάς την μέρα σου;

 

Κατάγομαι από την Αθήνα, συγκεκριμένα από τον Πειραιά γέννημα θρέμα.

Η ζωή μου συνεπώς η μέρα μου ξεκινά με δουλειά όπως όλου του κόσμου, εργαζόμενος σε μια ιδιωτική εταιρεία για τα προς το ζην και πέραν αυτού ασχολούμαι με την δημιουργία τραγουδιών, την γυμναστική, όσο μπορώ με το θέατρο όπου είχα πάρει μέρος προ καραντίνας σε παραστάσεις και φυσικά παίζω και με τον σκύλο μου τον Φιντέλ J. Ανα διαστήματα λόγω ανήσυχου πνεύματος μπορεί να ασχοληθώ με διάφορες δραστηριότητες αρκεί να είναι ενδιαφέρουσες.

 

 

4)      Είσαι ένας νέος άνθρωπος. Πόσο επηρέασε τους νέους η πανδημία και πόσο σου άλλαξε την καθημερινότητα. Νιώθεις πως θα αφήσει αποτύπωμα στην κοινωνία;

 

Η αρχή της πανδημίας ήταν πολύ δύσκολη όπως και για όλο τον κόσμο γιατί πέραν του ότι είχες να κάνεις με κάτι πολύ καινούργιο για την ανθρωπότητα και δεν ήξερες πως να το διαχειριστείς ψυχικά, είχες και το κομμάτι του εγκλωβισμού/καραντίνας όπου εκεί ξεκίνησε η πτώση της όλης ενέργειας μας.

Η καθημερινότητα μου προφανώς και άλλαξε μένοντας στο σπίτι και περνώντας πολλές ώρες σε αυτό αλλά παράλληλα μου δόθηκε και η ευκαιρία να σκεφτώ, να ξεκουραστώ, να δημιουργήσω και πολλά άλλα που μπορεί να μην υπήρχε χρόνος να τα κάνω.

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα αφήσει κατάλοιπα και πως θα ξεπεράσουμε αυτό το πικρό κομμάτι όλοι μαζί και ενωμένοι απέναντι σε αυτό.

 

 ✅Και εδώ άλλο ένα κομμάτι



 

 

5)      Πολλοί επιλέγουν την συμμετοχή τους σε μουσικούς διαγωνισμούς. Θα συμμετείχες σε ένα  σ’ ένα talent show;

 

 

Ναι φυσικά, είχα πάρει μέρος  αλλά δεν θα το ξανα έκανα πλέον γιατί είναι ψυχοφθόρο και πιεστικό συνεχώς να προσπαθείς να αποδεἰξεις πράγματα σε ανθρώπους που δεν σε ξέρουν.

 

 

 

 

6)      Είσαι υπέρ του Ελληνικού τραγουδιού ή και του ξένου;

 

 

Είμαι υπέρ σε ότι κάνει κλικ στο αυτί μου. Είτε είναι Ελληνικό είτε είναι ξένο, είτε είναι οποιαδήποτε κατηγορία από αυτές που βάζουν ξεχωρίζοντας την μουσική με ταμπέλες.

Αν υπάρχει μια όμορφη μελωδία και ένας όμορφος στίχος είναι τέλειο χωρίς ανάλυση.

 

 

 

7)      Πώς ορίζεις την επιτυχία; Τι πρέπει να συμβεί για να πεις “Ναι, πέτυχα”;

 

Επιτυχία είναι να γράψω ένα τραγούδι και να μην μείνει στο συρτάρι.

Η επιτυχία είναι η εξέλιξη της δημιουργίας.

 

 

8)      Έχεις πρότυπα στο τραγούδι και ποια είναι αυτά;

 

Δεν έχω κάποια πρότυπα, αλλά ένας τώρα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Φρεντι Μέρκιουρι που ήταν πολύ μπροστά η μουσική του και τολμούσε χωρίς ενδυασμούς. Αλλά μιας και γράφω Ελληνικά τραγούδια θέλω να πω οτι έχουμε στην Ελλάδα εξαιρετικούς τραγουδιστές που έχουν αφήσει ιστορία με την φωνή τους και την αξία τους.

 

 

9) Πες μας τα μελλοντικά σου σχέδια

 

Προσπαθώ να μην κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί όπως φάνηκε σε όλους μας δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Παρόλα αυτά ετοιμάzω ένα νεό μου τραγούδι και πολύ σύντομα θα μπω στο στούντιο για την ηχογράφηση το οποίο φυσικά θα ανέβει στο youtube στην σελίδα μου (dimi3s)  καθώς και στο Instagram (dymisb).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more