Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ο στόχος του Ν. Ανδρουλάκη

 


Πολυμέτωπη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και σαφείς αποστάσεις από το αντιπολιτευτικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε η πρώτη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη (Alpha) ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως στόχος του είναι «η χώρα να αποκτήσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».  

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για υπουργική ασυνεννοησία, ενώ, ως προς τα σχολεία, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος, αλλά με αυστηρότερα πρωτόκολλα. Στον τομέα του τέστινγκ επανέλαβε τη θέση για περισσότερα σημεία με δωρεάν rapid και μοριακά τεστ, απορρίπτοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καθολική επέκταση των δωρεάν PCR. «Η θέση όλα δωρεάν δεν υπάρχει πουθενά», τόνισε ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση καθυστερήσεις στα πλαφόν για τα μοριακά τεστ. «Πληρώναμε τόσους μήνες 60 ευρώ και μάλιστα σε εποχή ακρίβειας», είπε σχετικά. Τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και ηλικιακά, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες που απευθύνονται σε μεγάλα ακροατήρια, θέτοντας ως πρότυπο εφαρμογής το ιταλικό «πράσινο πάσο».

Στο πεδίο των ανατιμήσεων, ανέδειξε ως άμεσο μέτρο την «αύξηση αύριο», όπως είπε, του κατώτατου μισθού, ενώ στο ενεργειακό μέτωπο, μίλησε για αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης προς ένα μοντέλο που θα εγγυάται την επάρκεια της χώρας, καλώντας, παράλληλα την Ευρώπη «να πάρει αποφάσεις», στρεφόμενη σε κοινές παραγγελίες.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέρριψε τα σενάρια περί μετεκλογικών συνεργασιών.

Στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε καλή την ελληνογαλλική συμφωνία, παρότι, όπως υποστήριξε, προήλθε από διεθνείς «καραμπόλες», αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη ψήφισή της. Απέρριψε, ωστόσο, την κατεύθυνση ενός μπαράζ εξοπλισμών, προτάσσοντας τον ευρωπαϊκό παράγοντα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Όπως είπε, «πρέπει οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν να πουλούν όπλα στην Τουρκία», συμπληρώνοντας ότι οι όποιες κυρώσεις κατά της Άγκυρας δεν θα πρέπει να είναι οικονομικές.

Στο πεδίο της πανεπιστημίων, καταδίκασε τη χθεσινή επίθεση κατά καθηγητή του ΟΠΑ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι απέτυχε σε μια βασική της προτεραιότητα. Απέρριψε, δε, κατηγορηματικά τη λύση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, προτείνοντας φύλαξη από εταιρείες security, που θα καλούν την αστυνομία να παρεμβαίνει.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, τόνισε ότι εξελέγη και γιατί εγγυάται την αυτονομία, απορρίπτοντας επί της ουσίας τις σχετικές συζητήσεις. «Φιλοδοξία μου είναι η χώρα να αποκτήσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στο εσωκομματικό πεδίο, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε ότι στο νέο όνομα της παράταξης θα υπάρχει η λέξη ΠΑΣΟΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more