Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ο Πρόξενος της Ελλάδας κάθεται στο υπόγειο στη Μαριούπολη. Δεν τον αφήνουν να βγει

 






Πρόξενος της Ελλάδας κάθεται στο υπόγειο στη Μαριούπολη. Δεν τον αφήνουν να βγει
Ο Έλληνας πρόξενος στην Ουκρανία Μανώλης Ανδρουλάκης και 30 εργάτες της αποστολής του ΟΑΣΕ δεν μπορούν να φύγουν από τη Μαριούπολη, καθώς δεν επιτρέπεται να βγουν από την πόλη από τον ουκρανικό στρατό.
Για περισσότερο από μία εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας κρατούν τον Έλληνα πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με την Τσάργκραντ, επικαλούμενη πηγές, ο διπλωμάτης βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού Νο. 25 στη λεωφόρο Primorsky, το οποίο κατείχε η αποστολή του ΟΑΣΕ. Δεν κυκλοφορεί με το πρόσχημα της ασφάλειας.
Η πηγή διευκρίνισε ότι μαζί με τον πρόξενο, 30 υπάλληλοι της αποστολής του ΟΑΣΕ μεταξύ Ουκρανών συνελήφθησαν επίσης όμηροι: «Πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα έμεινε χωρίς φαγητό και νερό - όλα τα εφόδια τελείωσαν».
Οι συνομιλητές ανέφεραν ότι ο πρόξενος επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένει να φύγει από τη Μαριούπολη κατά μήκος του ανθρωπιστικού διαδρόμου, αλλά ο ουκρανικός στρατός δεν τον αφήνει να φύγει.
Θυμηθείτε ότι η ρωσική πλευρά έχει πολλές φορές οργανώσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την έξοδο αμάχων από τη Μαριούπολη, αλλά η ουκρανική πλευρά δεν επιτρέπει να γίνει αυτό και οι μονάδες εγκαταλείπουν την πόλη, όπου ζουν περισσότεροι από 400 χιλιάδες άνθρωποι.
Στις 2 Μαρτίου, ο Έλληνας πρόξενος δήλωσε ότι διέμενε στη Μαριούπολη, καθώς το προξενείο συνέχιζε τις εργασίες του.Στην περιοχή διεξάγονται σκληρές μάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more