Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Άρχισαν τα όργανα... Στον Δήμο Πέλλας

 


Με το καλημέρα κόντρα Στάμκου-Καστερίδη 

Στ. Καστερίδης: «Στον Δήμο Πέλλας έχει να πέσει τσιμέντο ή να ξεκινήσει έργο μια δεκαετία»

Μήνυμα νίκης για τον δήμο Πέλλας, έστειλε η πρώτη συνάντηση δημοτικών συμβούλων, νέων υποψηφίων και πολιτικών φίλων του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαρτίου.

Απάντηση Στάμκου σε Καστερίδη: «Συγχαρητήρια και καλή αντιπολίτευση»

Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος χαιρέτησε την πρώτη συγκέντρωση φίλων του συνδυασμού του κυρίου Καστερίδη ως «κάπως πρώιμη, αλλά σημαντική διαδικασία» για μια πραγματικά δημοκρατική αυτοδιοίκηση.
Μήνυμα νίκης για τον δήμο Πέλλας, έστειλε η πρώτη συνάντηση δημοτικών συμβούλων, νέων υποψηφίων και πολιτικών φίλων του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαρτίου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο, με ανθρώπους από κάθε δημοτική ενότητα του δήμου Πέλλας, ο Στάθης Καστερίδης δήλωσε δυναμικά παρών για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

Ο επικεφαλής σήμερα της μείζονος αντιπολίτευσης στον μεγαλύτερο δήμο του νομού, μίλησε για την θέση της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο και την έλλειψη της όποιας συνεργασίας σε προτάσεις τους από την σημερινή δημοτική αρχή. Ο κ. Καστερίδης στην ομιλία του επεσήμανε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 για την ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ήταν το νικηφόρο μήνυμα του 49,8%. Μετά από έναν έντιμο και δύσκολο αγώνα, οι μισοί πολίτες του δήμου Πέλλας μας έδειξαν ότι κάτι θέλουν να αλλάξει. Γ’ αυτό είμαστε εδώ. Με συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους. Με καραντίνα πολλών μηνών, με πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας και δυστυχώς με πολλές απώλειες γνωστών και φίλων από το νέο ιό. Οι συνθήκες ακόμη πιο δύσκολες για τη νέα γενιά. Χωρίς δουλειές, με καθημερινά αυξανόμενη ακρίβεια, με αδυναμία για αξιοπρεπή διαβίωση, με αβέβαιο μέλλον».


Σημαντική ήταν η αναφορά του στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών που δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει μετά από 10 χρόνια εξουσίας από τον σημερινό δήμαρχο. Τονίζοντας μάλιστα ότι σε πολλούς δήμους της χώρας οι συνθήκες γίνονται καλύτερες για τους πολίτες και η Πέλλα παραμένει τραγικά στάσιμη. «Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δίνει αγώνα εξωστρέφειας και ανάπτυξης» δήλωσε και συνέχισε «στον δήμο Πέλλας έχει να πέσει τσιμέντο ή να ξεκινήσει έργο κυριολεκτικά μια δεκαετία. Είδαμε ένα δήθεν μεγάλο έργο να ξεκινά στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αλλά σταμάτησε πριν αρχίσει. Είδαμε δρόμους και λακκούβες να παραμένουν έτσι χρόνια τώρα σε όλα σχεδόν τα αστικά κέντρα του δήμου.

Είδαμε στην διάρκεια της καραντίνας να κόβονται δεκάδες δέντρα σε μια πόλη όπως τα Γιαννιτσά που το πράσινο είναι σε τραγική έλλειψη. Απολαμβάνουμε κάθε μέρα τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια – παγίδες για τους πεζούς και τους άπλυτους κάδους σκουπιδιών. Περιμένουμε χρόνια να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα που ανακοινώθηκαν, όπως η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην πλατεία Γκόνου Γιώτα και η ανάπλαση στην Στράντζης. Αναζητούμε μαζί με γονείς μικρών παιδιών τις παιδικές χαρές που εδώ και χρόνια έχουν εξαφανιστεί. Μετράμε χαμένα έργα που εδώ και 10 χρόνια τα ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε ούτε να ξεκινάνε….κι είμαστε σίγουροι ότι έχουν χαθεί. Όπως το Μουσικό Σχολείο ή το Δικαστικό Μέγαρο ή το στρατόπεδο Καψάλη. Έργα με στόχο την ποιότητα ζωής του πολίτη της Πέλλας. Αυτός δυστυχώς όμως είναι ο δήμος Πέλλας».

Ανάμεσα στο παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, ο υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Πέλλας Στάθης Καστερίδης δεν παρέλειψε την αναφορά και στο πρόσφατο έργο της δημοτικής αρχής που έγινε viral στο διαδίκτυο απευθύνοντας ερώτημα για την γέφυρα στην είσοδο των νέων κοιμητηρίων. «Με ποια λογική αλήθεια, κατασκευάζεται ένα τέτοιο έργο στη μέση του πουθενά;;; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες μας το σκεπτικό και το πραγματικό κόστος αυτής της γέφυρας των δακρύων σε έναν τόπο που περιμένει να δει πότε θα σταματήσει η υποβάθμισή του».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην διάρκεια της ομιλίας του, αφήνοντας πίσω την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής επεσήμανε πως οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να γίνονται δυνατές και σύγχρονες, προσπαθώντας να φτιάξουν τουλάχιστον μια καλύτερη προοπτική για τους κατοίκους τους. Ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην συνάντηση, καλώντας τους δημότες της Πέλλας, να αλλάξουν με την ψήφο τους το μέλλον της νέας γενιάς.

«Στις εκλογές του 2023 γυρίζουμε σελίδα και φέρνουμε την αισιοδοξία, την αξιοκρατία, την ανάπτυξη» τόνισε. «Ξεκινάμε ενωμένοι, την επανεκκίνηση, την αναδιοργάνωση, την επαναφορά του δήμου Πέλλας στον δρόμο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης. Η νίκη του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στις εκλογές που έρχονται, θα είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στην κοροϊδία και την ανεπάρκεια όλων όσων για 10 χρόνια τώρα άρπαξαν την ψήφο μας και εξαφανισμένοι στην κυριολεξία, δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των δημοτών».

Απάντηση Στάμκου σε Καστερίδη: «Συγχαρητήρια και καλή αντιπολίτευση»


Απάντηση του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου στον Στάθη Καστερίδη:

Συγχαρητήρια και καλή αντιπολίτευση εύχεται ο Δήμαρχος στον κ. Καστερίδη!

Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος χαιρέτησε την πρώτη συγκέντρωση φίλων του συνδυασμού του κυρίου Καστερίδη ως «κάπως πρώιμη, αλλά σημαντική διαδικασία» για μια πραγματικά δημοκρατική αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος τόνισε πάντως ότι κάθε συλλογικότητα έχει αξία όταν στηρίζεται στην αλήθεια και σκοπεύει στο κοινό καλό.

Ευχόμαστε στον κύριο Καστερίδη μια καλή αντιπολίτευση, πρώτα απ' όλα στους επόμενους δύσκολους 18 μήνες αλλά και στη συνέχεια.

Τον καλούμε να κάνει πιο ουσιαστική την σημερινή του παρουσία στα δημοτικά συμβούλια με προτάσεις αντί των λαϊκισμών και της καταψήφισης κάθε νέας πρότασης έργου και δράσεων.

Όσο για τα τσιμέντα, τις λακούβες και τις γέφυρες, θα τα πούμε αναλυτικά.

Για την ώρα… Καλή Αντιπολίτευση!

Υ.Γ.1 Ενημερώστε τους συντάκτες της ανάρτησής σας ότι τα ελάχιστα επικίνδυνα δέντρα που κόπηκαν στο δήμο μας είχαν και την έγκρισή σας αφού οποτεδήποτε και για οποιαδήποτε κοπή δέντρων παίρνουμε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο την οποία και υπερψηφίζετε πάντα κ. Καστερίδη.

Υ.Γ.2 Όσον αφορά στην πεζογέφυρα να σας θυμίσουμε ξανά, ότι ως δημοτικός σύμβουλος, έχετε εγκρίνει την πρόταση που υπέβαλε ο δήμος Πέλλας στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την κατασκευή της και ότι οι εκπρόσωποί σας στην οικονομική επιτροπή έχουν εγκρίνει και αυτοί το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Γνωρίζετε άρα και τον προϋπολογισμό και το κόστος κατασκευής και την πηγή χρηματοδότησής της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more