Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Έφυγε από την ζωή πρώην Νομάρχης Πέλλας....


 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο έγκριτος δικηγόρος Σωτήριος Λεων. Παπαντωνίου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα κοινά των Σερρών. Η ευρυμάθειά του και η αγάπη του για τη δικηγορία τον κατέστησαν έναν από τους πλέον καταξιωμένους δικηγόρους των Σερρών.


Άνθρωπος με μεγάλη οξύτητα πνεύματος διακρινόταν για την ευθύτητά του και τη διάθεση προσφοράς στον τόπο του. Ο Σωτήριος Παπαντωνίου εκλέχθηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 1974 στις πρώτες εκλογές που έγιναν μετά τη μεταπολίτευση. Διετέλεσε, επίσης, νομάρχης Πέλλας.

Το 1990 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Σερρών και η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε από τις πλέον αξιόλογες.


Με τη σύζυγό του Άννα απέκτησαν τρία παιδιά, τον Λεωνίδα, τη Μαρία και τον Κωνσταντίνο. Ο Σωτήριος Παπαντωνίου χρημάτισε ως ο πρώτος Νομάρχης της μεταπολίτευσης οριζόμενος αρχικά από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας το 1974 και στη συνέχεια από την πρώτη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όντας προσωπική επιλογή του Εθνάρχη Κωσταντίνου Καραμανλή που άλλωστε τον γνώριζε προσωπικά καθώς προέρχονταν από τον ίδιο νομό. Παρέμεινε ώς το 1975 όπου τον διαδέχθηκε ο Κωνσταντίνος Καραπάτσιος, καθώς ο ίδιος είχε εκλεγεί Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more