Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

«ΟΧΙ» άλλη χαλάρωση μέτρων λέει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων


 Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, δεν αφήνει περιθώρια περαιτέρω χαλάρωσης, αν και πρόθεση της Κυβέρνησης είναι, καθώς οδεύουμε προς το καλοκαίρι, να αρθούν σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Οι λοιμωξιολόγοι όμως, βλέποντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται αύξηση και των νοσηλειών, εισηγούνται να μην γίνει ακόμη νέα άρση μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να κάνουμε Πάσχα με πιστοποιητικά και μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Επομένως, απ’ ότι όλα δείχνουν, μετά την Πρωτομαγιά θα υπάρξει επανεξέταση της κατάστασης.

Υπάρχει έξαρση…
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας χθες στο MEGA ανέφερε ότι «έχουμε περιδίνηση της Όμικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση, για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ή απο προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες.
»Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει φόβος για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more