Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ήταν όλοι εκεί, στα εγκαίνια των γραφείων του ΣΕΒΙΠΕΘ
Με κάθε λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της  Βιομηχανικής Περιοχής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του Συνδέσμου  Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης. Παρουσία του ΥΜΑΘ κ. Σταύρου  Καλαφάτη, των βουλευτών κ.κ. Στράτου Σιμόπουλου, Σάββα Αναστασιάδη, Δημήτρη  Βαρτζόπουλου, Σωκράτη Φάμελλου και Γιώργου Αρβανιτίδη. Επίσης το παρών έδωσε ο  αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Γιουτίκας ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη κ.  Απόστολο Τζιτζικώστα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πάρις Μπίλλιας, η πρόεδρος του  περιφερειακού συμβουλίου κ. Γερακίνα Μπισμπινά, ο δήμαρχος Δέλτα κ. Γιάννης  Ιωαννίδης, οι αντιδήμαρχοι Δέλτα κ.κ. Γιώργος Κυριακίδης, Ελευθερία Ελευθεριάδου, ο  πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ κ. Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Αναστάσιος  Καπνοπώλης, ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο αντιπρόεδρος  του ΒΕΘ κ. Μάριος Παπαδόπουλος. 

Η εκδήλωση άνοιξε με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕΘ να καλωσορίζει τους εκλεκτούς  προσκεκλημένους και τα μέλη του Συνδέσμου και να θέτει τα ζητήματα που απασχολούν  τον σύνδεσμο λέγοντας αρχικά ότι: 

«Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του συνδέσμου Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, του  ΣΕΒΙΠΕΘ. Πρώτη φορά στην ιστορία της ΒΙΠΕ δημιουργήθηκε σύνδεσμος και σήμερα  έχουμε την χαρά να εγκαινιάζουμε τα γραφεία μας. Ένας σύνδεσμος που οι επιχειρήσεις  έχουν ανάγκη. 

Σήμερα, είναι μια ξεχωριστή μέρα, διότι ξεκινώντας από την ιδέα μιας μικρής ομάδας  επιχειρηματιών της περιοχής μας, λίγο πιο ανήσυχων ίσως, που οραματιζόταν μια  βιομηχανική περιοχή που να είναι «στολίδι» έπεσε η ιδέα της δημιουργίας του συνδέσμου.  Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ομάδα αυτή είναι και σήμερα εδώ, και είμαστε μαζί σε αυτόν τον  σημαντικό σταθμό της διαδρομής, ενώ μέρα με την μέρα η ομάδα αυτή γίνεται μεγαλύτερη  και δημιουργικότερη. 

Ο Σύνδεσμος, από τα πρώτα του βήματα είχε να αντιμετωπίσει τον γνωστό σε όλους  αόρατο εχθρό. Αναφέρομαι στην πανδημία του Covid-19 και αυτός είναι ο λόγος που  καθυστέρησε όλη η διαδικασία, αλλά σήμερα είμαστε ΕΔΩ, στην ευχάριστη θέση να  εγκαινιάζουμε τα γραφεία του συνδέσμου. 

Στόχος μας είναι, ο χώρος αυτός να αποτελέσει κοιτίδα ιδεών, να γίνει ο χώρος συνάντησης  των επιχειρηματιών, ο χώρος στον οποίο θα συζητάμε πράγματα που θα έχουν ένα σκοπό…  την βελτίωση, και την καλύτερη λειτουργία της βιομηχανικής περιοχής. 

Ένα σημείο αναφοράς στο κομμάτι της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των  εγκατεστημένων επιχειρήσεων, του συνδέσμου και των εμπλεκόμενων φορέων».

Μάλιστα ολοκληρώνοντας ο κ. Πολυζωίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά το  ζήτημα της ασφάλειας, της καθαριότητας, της προσβασιμότητας και αυτό της διασύνδεσης  με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ειδικότερα το θέμα που προέκυψε με την μεταφορά  τμημάτων του ΔΙΠΑΕ που είναι κρίσιμα για την εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού για  τις επιχειρήσεις και κλείνοντας τόνισε ότι: 

«Στόχος μας είναι να έχουμε… Μια Βιομηχανική περιοχή με ασφάλεια, Μια βιομηχανική  περιοχή εύκολα προσβάσιμη, Μια βιομηχανική περιοχή στολίδι για την χώρα μας και μια  βιομηχανική περιοχή στην οποία ο κάθε εγκατεστημένος θα νιώθει περήφανος που  φιλοξενείται». 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τα θέματα  Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των  ανθρώπων που υλοποίησαν το έργο της δημιουργίας του Συνδέσμου και παράλληλα  θέλησε να στείλει μήνυμα στήριξης της επιχειρηματικότητας από την πλευρά της  Κυβέρνησης. 

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Γιουτίκας εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ.  Τζιτζικώστα αναφέρθηκε στο έργο της ολοκλήρωσης της συνδετήριας οδού της ΒΙΠΕ με την  Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Εδέσσης , ενώ στο ζήτημα της μεταφοράς των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ  και της κατάργησης ενός τμήματος αναφέρθηκε ο δήμαρχος Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης  ενώ παράλληλα το λόγο πήρανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο  «δικός» μας κ. Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης εκπροσωπώντας το ΕΒΕΘ. 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον αγιασμό και την κόψιμο της κορδέλας των γραφείων παρουσία  πολλών μελών του Συνδέσμου που τίμησαν την τελετή με την παρουσία τους. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ:  

Αναστάσιος Πολυζωίδης – Πρόεδρος  

Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης – Αντιπρόεδρος  

Ευστράτιος Σαράντου – Γενικός Γραμματέας  

Βασίλειος Κεχαγιάς – Ταμίας 

Παύλος Ακριτίδης – Υπ. Επικοινωνίας 

Μαρία Μαραντίνη – Υπ. Ανάπτυξης μελών 

Πρόδρομος Τανταλίδης – Υπ. Διασύνδεσης 

Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook του ΣΕΒΙΠΕΘ 

https://www.facebook.com/sevipeth/photos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more