Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Υγειονομικοί σε απεργία πείνας :Ο χρόνος μας τελειώνει.....γιατί οι σωματικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες

 



Ο άνθρωπος όταν νιώθει πόνο είναι ζωντανός όταν όμως νιώθει τον πόνο του άλλου τότε μπορεί να λέγεται  άνθρωπος είπε κάποτε ο Καζαντζάκης. 

Τον δικό τους πόνο περιγράφουν και το μήνυμα  τους δίνουν οι υγειονομικοί που κάνουν απεργία πείνας έξω από το υπουργείο υγείας.
Σήμερα που διαβάζετε την συνέντευξη ενδέχεται να έχουν ήδη καταρρεύσει.. όταν   δόθηκε η συνέντευξη ήταν η εικοστή τρίτη μέρα  σήμερα 20/4/22  είναι η τριακοστή.
Ποιος θα είναι ηθικά υπεύθυνος αν πεθάνουν η καταλήξουν με μόνιμες σωματικές βλάβες οι άνθρωποι που μέχρι εχθές συντρόφευαν και φρόντιζαν τους δικούς σας ανθρώπους στις μονάδες ΚΟΒΙΝΤ ;Παρακαλώ τον κύριο Πλεύρη  να το ξανασκεφτεί  και να μην γίνει ένας από εκείνους  που εμπηξαν τα καρφια Στον Εσταυρωμένο...

Μέρος πρώτο 
Υγειονομικός σε απεργία πείνας κυρία Ζωή Ζωή Βαϊοπούλου νοσηλεύτρια.


Σε τι κατάσταση είναι οι συνάδελφοι σας και πώς είστε εσείς σωματικά ψυχικά΄;

Είναι η εικοστή τρίτη μέρα απεργίας πείνας για εμάς είναι ένα παράσημο στην πορεία της ζωής μας και τις μετράμε και τις καμαρώνουμε όλες τις ημέρες που αγωνιζομαστε μέχρι τώρα.
Είμαστε σε μια σταθερή ελεγχόμενη κατάσταση έχουμε γιατρό που μας ελέγχει, όσον αφορά την σωματική μας υγεία,  έχουμε διαύγεια πνεύματος και για την ψυχική μας υγεία μπορώ να σας πω είναι καλύτερα από ποτέ γιατί νιώθουμε οτι κάνουμε το σωστό, κάνουμε αυτό που πρέπει ως ελεύθεροι άνθρωποι και πραγματικά αυτό  εδώ το πεζοδρόμιο είναι το πιο μαλακό κρεβάτι του κόσμου ..δεν θα μπορούσα να κοιμάμαι πουθενά αλλού τόσο ήσυχη γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος ανώτερος αγώνας από αυτόν που κάνουμε εδώ !Για τα παιδιά μας και το μέλλον του κόσμου!Γι'αυτό το μέλλον το ζοφερό που μας ετοιμάζουν.
Ξέρετε εμείς εδώ  είμαστε υγειονομικοί που μας έχουν βγάλει στην σέντρα επειδή δεν συμμορφωνόμαστε  ,μας στερούν την εργασία ,εγκλωβισμένοι χωρίς μισθό ενώ  το μόνο που μας διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες είναι αυτό.Τα υπόλοιπα όλα για τα οποία αγωνιζομαστε είναι κοινά με το υπόλοιπο κόσμο ! Διότι η υποχρεωτικοτητα η επιβολή και το αυτεξούσιο που το καταργούν κάθε μέρα είναι κάτι που αφορά όλη την κοινωνία!
   
 Στους συναδέλφους σας που έκαναν το εμβόλιο και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς σας αποκαλούν ριψασπιδες ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό δουλεύετε μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες στις μονάδες κόβιντ και μαζί είχατε εισπράξει και τα χειροκροτήματα από την κυβέρνηση τι απαντάτε;

Μάλλον εκείνοι είναι που πρέπει να δώσουν μια απάντηση .
Εμείς αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι σήμερα μέρος της κοινωνίας βλέπει με δανεικά μάτια! 
Βλέπει με τα μάτια που θέλει το σύστημα μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ.
Ενώ το υγειονομικό σύστημα το ΕΣΥ που  το πληρώνουμε με τα δικά μας χρήματα με τους δικούς μας φόρους και θα έπρεπε να έχουμε πρόσβαση όλοι  το πουλάνε το κομματιάζουν το σφαιτεριζονται!
Είμαστε εργάτες της υγείας μια αλυσίδα και οφείλουμε να το υπερασπιστούμε περισσότερο από τον κάθε ένα!
Είναι ένας αξιακος πόλεμος αυτός που γίνεται!
Δεν είναι ότι μας στερούν την δουλειά μόνο και την ζητάμε πίσω , δουλειά μπορώ να βρω να κάνω και μια άλλη  αλλά κόφτης στην ζωή των παιδιών μου αλλά και όλων των παιδιών   δεν θα γίνω ποτέ!
Ζητάω από όλους τους γονείς να σταθούν δίπλα μας!
Εμείς είμαστε οι ενήλικες και οφείλουμε να τα υπερασπιστούμε και να προετοιμάσουμε το έδαφος να τους στρώσουμε το χαλι ώστε να ζήσουν ελεύθερα!
Είμαστε άνθρωποι και οφείλουμε να παραμείνουμε άνθρωποι!
Το αφήγημα της κυβέρνησης αναφορικά με την ασφάλεια που παρέχει καταρρίπτεται από μόνο του!Εφοσον στις ΜΕΘ πάνω από 45% είναι ΠΛΉΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΈΝΟ και το υπόλοιπο ποσοστό περιλαμβάνει ανεμβολιαστους και μερικώς εμβολιασμενους φανταστείτε λοιπόν αν και οι μερικώς εμβολιασμενοι αθροιζονταν  με το 45% που θα εκτοξευονταν αυτό το ποσοστό . Επίτηδες λοιπον η κυβέρνηση το αφήνει αδιευκρίνιστο,  η κοινωνία αυτήν την στιγμή έχει αντιληφθεί ότι το θέμα δεν είναι ιατρικό το θέμα είναι πολιτικό.
Όμως εμείς σε αυτό εδώ το μετερίζι μπήκαμε στην απεργία πείνας για να προκαλέσουμε την προσοχή και να ανοίξουμε τα αυτιά και τα μάτια της κοινωνίας.
Αλλά ο χρόνος μας τελειώνει.....γιατί οι σωματικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες όσο και να θέλαμε να το υποστηρίξουμε περισσότερο....
Ζητάμε λοιπόν από τον κόσμο να πάρει ξεκάθαρη θέση να σκεφτεί αν θα  είναι με τους βασανισμένους και τους εκβιαζομενους η αν  με την σιωπή του θα συνεχίσει να εξισώνεται με τον θύτη δλδ το σύστημα.
Ξέρετε σήμερα στα ΜΜΕ βγήκαν και  είπαν ότι δεν έχουμε θέση στο υγειονομικό σύστημα διότι έχουμε κριτική σκέψη .
Και σας ρωτάω από ποτέ αυτό αποτελεί μειονέκτημα; Τι μας λένε αυτές οι λέξεις του υπουργού; Ότι χρειάζεται πειθήνια όργανα.Και ενώ έχουμε έχουμε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους όπως επίσης στείλαμε και επιστολή στην ιεραρχία της εκκλησίας και επίσης θελησαμε να επικοινωνήσουμε με τον αρχιεπίσκοπο ο οποίος αρνήθηκε να μας  συναντήσει...Η ελευθερία όμως  είναι δοσμένη και από το Σύνταγμα και από Τον Θεό.
Ο Χριστός στο κήρυγμα Του δεν έκανε ποτέ λόγο για υποχρεωτικοτητα και καταναγκασμό,όπως επίσης σε καμία θρησκεία του κόσμου δεν εμπεριέχεται η υποχρεωτικοτητα .Εμείς λοιπόν την ελευθερία μας θα την διεκδικούμε και θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.
Δεν είμαστε  ριψασπιδες τουναντίον υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά μας.
Να σας πω δε ότι η επιστήμη προχωρά μέσο της αμφισβήτησης και η ίδια  δεν είναι δόγμα!Ποινικοποιούν την αντίθετη άποψη και κυνηγούν σέρνοντας στα δικαστήρια όσους επιστήμονες παραθέτουν την δική τους επιστημονική γνώση όπως ο κύριος Κούβελας η κυρία Κιαγια η κυρία Μουμουρη και άλλοι .
Επίσης κανένας εισαγγελέας μέχρι τώρα δεν έδειξε ενδιαφέρον να ερευνήσει τα όσα καταγγέλλουμε και οι βουλευτές θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν για το αν εκφράζουν τον λαό που τους ψήφισε η αν θα ακολουθήσουν την κομματική πειθαρχία.

 Σας έχουν επισκεφθεί από διάφορα κόμματα η κινήματα κτλ ; 
 
Ναι έχουμε επισκέψεις από εξωκοινοβουλευτικους πολιτικούς οι οποίοι δηλώνουν την συμπαράσταση όσον αφορά την βουλή μόνο η Ελληνική Λύση μας συμπαρίσταται και είναι τιμητικό για αυτούς που τολμούν και εκφράζουν επίσημα θέση.  Να σας θυμίσω ότι στην Γερμανία καταργήθηκε η υποχρεωτικοτητα
σε όλο τον κόσμο παίρνουν τα μέτρα πίσω έχει λήξει η πανδημία εδώ στην Ελλάδα ζούμε το θέατρο του παραλόγου αλλά αν  ο ιδιώτης δεν γίνει πολίτης και να πάρει μέρος στα κοινά τότε μετατρέπεται ο ίδιος σε ριψασπιδα και εδώ είναι που κολλάει αυτή η λέξη .Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας ειναι η ύστατη προσπάθεια μας ..
 
Η συνέντευξη δόθηκε στις 12/4/2022 στην εκπομπή Με άποψη στο GRDRADIO www,grdiscovery.com/radio  

Απο Βίκυ  Μπαϊρακτάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more