Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Η μεγάλη απόδραση του Σαββατοκύριακου

 



Με τις διακοπές να πλησιάζουν γρήγορα και με πολλούς από εμάς να έχουμε  μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του Πάσχα, μπορεί να είναι δελεαστικό να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που θα διαθέτουμε για μια γρήγορη απόδραση. Ένα σύντομο διάλειμμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, αλλά μπορεί να είναι ακόμη πιο χαλαρωτικό αν έχετε κάνει κάποιο προγραμματισμό εκ των προτέρων.

 

✅Ακολουθούν έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε για την απόδραση του Σαββατοκύριακου:

 

Επιλέξτε τους κορυφαίους προορισμούς σας. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε πολλούς προορισμούς, τότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού θα πάτε και πότε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας. Μόλις μάθετε πού θέλετε να πάτε, ψάξτε για την καλύτερη προσφορά σε πτήσεις, ξενοδοχεία ή τρένα.

 

Ελέγξτε κριτικές για πιθανά ξενοδοχεία. Αν πρόκειται να μείνετε σε ξενοδοχείο για την απόδραση του Σαββατοκύριακου, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις κριτικές στο διαδίκτυο πριν κάνετε κράτηση. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο που εξετάζετε αξίζει πραγματικά τα χρήματα και ότι βρίσκεται σε ένα μέρος όπου θέλετε να βρεθείτε.

 

Συσκευάστε τα απαραίτητα. Πριν από μια απόδραση το Σαββατοκύριακο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πακετάρει τα απαραίτητα. Αυτά περιλαμβάνουν έγγραφα, αν ταξιδεύετε διεθνώς, ρούχα για διαφορετικούς τύπους καιρού και τυχόν ηλεκτρικές συσκευές, όπως φορτιστές ή φωτογραφικές μηχανές.

 

Κρατήστε εφεδρικά αντίγραφα των σημαντικών εγγράφων. Αν ταξιδεύετε διεθνώς ή απλά θέλετε να είστε ήσυχοι, κρατήστε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών εγγράφων, όπως το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης, σε περίπτωση που χαθούν ή κλαπούν ενώ βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας! Μην ξεχνάτε να βγάζετε και φωτογραφίες, ώστε να τις έχετε πάντα πρόχειρες στο ρολό της κάμερας του τηλεφώνου σας!

 

Πακετάρετε ελαφριά πράγματα για ένα σύντομο ταξίδι. Τα σακίδια πλάτης και τα σακ βουαγιάζ θα πρέπει να είναι υπεραρκετά για λίγες μέρες μακριά. Είναι επίσης καλή πρακτική να πακετάρετε μια μικρή πετσέτα σε περίπτωση που βραχείτε ή χρειάζεστε κάτι για να στεγνώσετε τα χέρια σας.

 

Κάντε κράτηση εκ των προτέρων. Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια της απόδρασης του Σαββατοκύριακου - είτε πρόκειται για φαγητό σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο είτε για επίσκεψη σε ένα αξιοθέατο - τηλεφωνήστε εκ των προτέρων και κάντε τη κράτηση σας.

 

Οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου έχουν να κάνουν με το να περνάτε καλά και να ξεφεύγετε από την καθημερινότητα. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τις βασικές σας ανάγκες πριν φύγετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε το Σαββατοκύριακό σας χωρίς να ανησυχείτε για τίποτα στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more