Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΓΙΆΝΝΟΥ -ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΈΣ ΣΤΑ ΚΕΡΆΣΙΑ!Πολλοί, ίσως να αιφνιδιάστηκαν από την χτεσινή επίσκεψη του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, στην Αθήνα, ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι ήταν μία προγραμματισμένη κάθοδος πολλαπλού σκοπού.
Ο Δήμαρχος, γνωρίζοντας μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες του, θέλησε να έχει μία συνάντηση με τον τον διοικητή του ΕΛΓΑ, μεταφέροντας την αγωνία των παραγωγών της ορεινής εδεσσας, για τις καταστροφές που υπέστη τι κεράσι, από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία.
Αυτό που τονίστηκε κυρίως, είναι η αμεσότητα που πρέπει να δείξει η κρατική μηχανή και ειδικότερα ι ΕΛΓΑ, στον τομέα των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων, καθώς η τοπική οικονομία, εξαρτάται κατά πολύ από το αγροτικό εισόδημα.
Παράλληλα, αυτό που τονίστηκε, είναι η άριστη συνεργασία που υπάρχει με τους βουλευτές του Νομού, για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων.
Θυμίζουμε, ότι κάθε Δήμος δεν έχει την δυνατότητα των αποφάσεων για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και ότι μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στους τομείς των αγροτικών υποδομών.
Ο Δήμος όμως, δικαιούται να ανησυχεί για ότι συμβαίνει και να το μεταφέρει εκεί που χρειάζεται.
Άλλωστε ο κ. Γιάννου με τον κ. Λυκουρέντζο, είναι χρόνια φίλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more