Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ν. Παρουτογλου για Κόκκινους κάδους: Τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής για την υγειονομική βόμβα


 

Τις απευθείας αναθέσεις της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας στηλίτευσε ο Δ. Μπίνος


Μετά από πολύ καιρό συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας δια ζώσης με την παρουσία δημοτικών συμβουλίων. Μετά από καιρό λοιπόν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο, βομβάρδισαν στην κυριολεξία την Δημοτική αρχή για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ, Νίκος Παρούτογλου, προχώρησε με μια σοβαρή καταγγελία αναφερόμενος  στη διαχείριση των κόκκινων κάδων που έχουν τοποθετηθεί από πέρσι στα πλαίσια προγράμματος διαχείρισης του Δήμου Αλμωπίας για τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων, αποκάλυψε πως το περιεχόμενό τους καταλήγει στο εργοτάξιο του Εξαπλατάνου, όπου έχει δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα.

Μάλιστα, ο κ. Παρούτογλου τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να επικαλείται το περιβάλλον, όταν δεν κάνει ούτε τα στοιχειώδη για την προστασία του και έχει αφήσει το Δήμο να μετατραπεί σε μια μεγάλη χωματερή.

Παράλληλα, πέρα από τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι πρακτικές για το περιβάλλον, υπογράμμισε πως αυτές οι πρακτικές θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των εργαζομένων.

Οι φωτογραφίες πάντως από το εργοτάξιο του Εξαπλατάνου, επιβεβαιώνουν τις σοβαρότατες καταγγελίες του Νίκου Παρούτογλου και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. 

«Όποιος δεν μπορεί να ζυμώσει, τρία χρόνια κοσκινίζει». Αυτό δήλωσε ο Σάκης Χατζηδημητρίου, κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Δήμαρχος για τα χρόνια της πανδημίας.

Ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή, ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Αλμωπία», τόνισε ότι εξαιτίας των πρακτικών της σημερινής Δημοτικής Αρχής χάνεται μία θητεία. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Μπάτση και τους συνεργάτες του «να συζητήσουμε επιτέλους για τα μεγάλα ζητήματα», χαρακτηρίζοντας τη θεματολογία της ημερήσιας διάταξης «άχρωμη, άγευστη, άοσμη και γραφειοκρατικού χαρακτήρα». Και συμπλήρωσε: «Περνά η θητεία σας με διαχειριστικό χαρακτήρα».

Ωστόσο, ο κ. Χατζηδημητρίου συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Γιώργο Συλλέκτη για τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει, ενώ προχώρησε και σε μια πρόταση εξωστρέφειας της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Συγκεκριμένα, πρότεινε να έρθει σε επαφή η Επιχείρηση με γειτονικούς Δήμους, όπως η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα και να πραγματοποιήσει εκδηλώσει σε αυτές τις πόλεις με στόχο την προβολή της περιοχής μας.

Τέλος, σημείωσε πως θα πρέπει να κάνουμε όλοι πράξη το σύνθημα του συνδυασμού του «Ενωμένοι για την Αλμωπία», ώστε να γίνει κάτι καλό για την περιοχή μας.

Την πρακτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις με εκπτώσεις που δεν ξεπερνούν το 2%, στηλίτευσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

«Η υπηρεσία μου έχει καταθέσει και τις δικές μου αναθέσεις και τις δικές σας. Εκεί είναι ξεκάθαρο πως εγώ έκανα αναθέσεις με 40% κι εσείς κάνετε αναθέσεις με 2 και 3%», ανέφερε ο κ. Μπίνος και συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβετε ότι διαχειριζόσαστε δημόσια χρήματα και οφείλετε να τα διαχειριστείτε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ώστε και να εξασφαλιστούν όσα περιγράφουν οι τεχνικές περιγραφές, αλλά και να εξασφαλιστούν χρήματα μέσα από τις εκπτώσεις».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπίνος επισήμανε πως υπήρξαν και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή τις απευθείας αναθέσεις. Διαμαρτυρίες που έχουν να κάνουν με την ίση μεταχείριση των επαγγελματιών, καθώς ζούμε σε μια μικρή τοπική κοινωνία που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more