Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΡΤΣΟΣ " ΤΟ ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΊΑΣ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ 20 ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΈΣ ΤΟΥ!!"



Φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι απόφοιτοι Λυκείων γνωρίζουν που έχουν επιτύχει και ήδη τον Αύγουστο θα αναζητήσουν την εγκατάστασή τους κοντά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πλέον ανήκουν.
Αυτό που μόνο απομένει είναι πλέον η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Παράλληλου Μηχανογραφικού και η είσοδος των αποφοίτων στα Δημόσια ΙΕΚ και στις ειδικότητες που αυτά προσφέρουν.
Στο πλαίσιο αυτό,
ήρθαμε λοιπόν, σε επαφή με τον διευθυντή του ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κ. Γιώργο Γιόρτσο και του ζητήσαμε να μας σχολιάσει τις εξελίξεις στον τομέα της εξιδίκευσης καθώς και το γεγονός ότι ένα ακριτικό ΙΕΚ έχει κατορθώσει να φιλοξενεί μια πολύ μεγάλη γκάμα ειδκοτήτων, προσφέροντας διέξοδο σε νέες και νέους όχι μόνο από την Αλμωπία αλά και από όλη την Ελλάδα.
Ο ίδιος χαρακτηριστικά μας δήλωσε τα εξής :
"Για εμάς στο ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ δεν αποτελεί έκπληξη αλλά είναι φυσικό επακόλουθο όλης της προηγούμενης δεκαετίας και του συνολικού σχεδιασμού που είχαμε για το ΙΕΚ μας.
Από την σταθεροποίηση σε ένα βιώσιμο και επιλέξιμο για τους πολλούς δημόσιο ΙΕΚ, προχωρήσαμε στην ανάπτυξή μας ,αποκτήσαμε πολυδιάσταστη εμπειρία και αφουγκραζόμενοι την αγορά αλλά και τις τάσεις στον εργασιακό στίβο χτίσαμε έναν πυρήνα ειδικοτήτων με αιχμή κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα όχι μόνο της Αλμωπίας αλλά και της γειτονικής επαρχίας Έδεσσας αλλά και των Γιαννιτσών και Σκύδρας.
Έτσι κατορθώσαμε για πάνω από δέκα χρόνια να παραμένουμε πρώτοι σε σπουδαστικό δυναμικό αλλά και ποιότητα στην οργάνωση, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους μας να παραμείνουν την περιοχή όχι άσκοπα αλλά ενεργά, αποκτώντας προσόντα και δεξιότητες που τους οδηγούν στην Αγορά Εργασίας, με καλές πιθανότητες αποκατάστασης.
Τρέξαμε πρώτοι ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα όπως η Μελισσοκομία η Αμπελουργία και η Αγροτική Οικονομία, ενώ προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε ούτε τα Τεχνικά Επαγγέλματα όπως οι Εγκαταστάτες ΑΠΕ αλλά και οι Ηλεκτρολόγοι και οι Ψυκτικοί.
Φυσικά ο σχεδιασμός συνέχισε να ακολουθεί τον εθνικό χαρακτήρα της Οικονομίας μας με επαγγέλματα Υπηρεσιών, όπως ο Τουρισμός, η Υγεία, η Περιποίηση η Φύλαξη -Ασφάλεια, ο Επισιτισμός και φυσικά οι Νέες Τεχνολογίες.
Με άλλα λόγια θα μπορούσα να σας πω ότι λειτουργήσαμε με ένα όραμα για ένα μεγάλο Δημόσιο ΙΕΚ που θα προσφέρει αξιόπιστα στην ακριτική περιοχή μας τις ευκαιρίες που αναζητούν οι νέοι σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε! Αυτό μας δίνει δύναμη για βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη ξεφεύγοντας από το στενό πλαίσιο αντίληψης που θέλει την ελληνική επαρχία πίσω από τις εξελίξεις.
Σίγουρα για έναν Οργανισμό όπως τον δικό μας οι μεταρρυθμιστική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ συγχρονίστηκε με τον σχεδιασμό μας και το Παράλληλο Μηχανογραφικό εξυπηρέτησε τους στόχους μας προσφέροντας την αξιοπιστία του θεσμού των Πανελλαδικών.
ΠΟΛΛΈΣ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΕΣ
Φέτος στο ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αναμένουμε νέο ρεκόρ δυναμικού με τη λειτουργία 20 τμημάτων Ειδίκευσης και με πολλούς νέους να έρχονται τόσο από γειτονικούς νομούς όσο και Πανελλαδικά κάτι που αλλάζει και τον χαρακτήρα της πόλης πρωτόγνωρα.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσω ότι όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς τη συνδρομή του προσωπικού του ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αλλά και των πολυάριθμων Εκπαιδευτών μας που αναβαθμίζουν το επίπεδο και την αντίληψη που υφίσταται για τα ΙΕΚ ότι αποτελούν λύση ανάγκης!
Τους ευχαριστώ γιατί από κοινού καταφέραμε από λύση ανάγκης να γίνει το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ πλέον μια λύση που την επιλέγεις συνειδητά! "
Τέλος ο κ. Γιορτσος μας είπε:
"Σας ευχαριστώ θερμά που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και την εκπαίδευση των νέων.
Σας εύχομαι καλό υπόλοιπό καλοκαιριού με κατά το δυνατόν πιο ευχάριστες ειδήσεις!!"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, κουστούμι και ρολόι χειρός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more