Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΤΡΙΠΛΌΣ ΣΤΌΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ ΕΙΚΌΝΑΣ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ.



Κανονικά εξελίσσεται το έργο που προβλέπει την ανάπλαση του πάρκου της 25ης Μαρτίου, και παράλληλα την ενοποίηση του κέντρου της πόλης της Έδεσσας με το Βαρόσι και την τουριστική περιοχή του πάρκου των Καταρρακτών.
Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα, που περιλαμβάνεται στους στόχους της Δημοτικής Αρχής, η οποία ουσιαστικά σχεδιάζει την επικοινωνία του τουριστικού προορισμού με τον αστικό ιστό της Έδεσσας.
Καταρχήν και σε ότι αφορά το πάρκο της 25ης Μαρτίου, καταργούνται οι ανισόπεδες συνδέσεις, που κυριολεκτικά δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στο πέρασμα των ατόμων μέσα από εκεί, μετά από βροχή.
Ο χώρος ενοποιείται και ανυψώνεται σε μία ευθεία, δίνοντας την άνεση στην διάβαση.
Το πάρκο γίνεται πιο λειτουργικό και εξυπηρετεί τους στόχους για τους οποίους θα υφίσταται.
Με την ολοκλήρωση του, παραμένει η παιδική χαρά και ξεκινά η δεύτερη φάση, που προβλέπει την καθαίρεση του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου.
Ακόμα προβλέπεται η σύνδεση του πάρκου, με εναέρια γέφυρα, με τον χώρο του γηπέδου.
Για τον λόγο αυτό στο σχέδιο προβλέπεται η καθαίρεση του παλαιού Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Δημοτικό Στάδιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το Γυμναστήριο είχε εγκαινιαστεί πριν από μισό αιώνα, στην περίοδο της Χούντας!!!
Με αυτή την εργασία που προβλέπεται από την μελέτη, ο χώρος που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Σταδίου, θα μείνει ανοιχτός και θα δώσει την δυνατότητα, της διόδου πρόσβασης από τον χώρο των Καταρρακτών προς το κέντρο της πόλης και το αντίστροφο.
Παράλληλα, η μελέτη προβλέπει και μια σειρά παρεμβάσεων εντός του Σταδίου, που διατηρεί τον χαρακτήρα του και στοχεύει στην κοινωνική εξυπηρέτηση.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε, ότι ταυτόχρονα δουλεύεται και το κομμάτι της μεταφοράς του γηπέδου, από το κέντρο της πόλης,στην τοποθεσία " Πασά Τσαϊρ"
Η Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, έχει βάλει σαν στόχο την πολύωρη παραμονή των τουριστών, επιθυμώντας να τους κατευθύνει και προς την αγορά της πόλης.
Εδώ αξίζει να μνημονεύσουμε την από κοινού προσπάθεια με τον Εμπορικό Σύλλογο της Έδεσσας, για την υλοποίηση του έργου "open mall" που θα προσθέσει μεγαλύτερη εμπορική αξία στα καταστήματα της πόλης ( σ.σ..για το συγκεκριμένο έργο, έχουμε αναφερθεί σε πρόσφατη δημοσίευση)
Το υφιστάμενο έργο στο οποίο αναφερθήκαμε έχει προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ και η ολοκλήρωση και των τριών στόχων που περιγράφονται στο ρεπορτάζ, αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more