Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Να μην χαθούν και οι ντόπιοι καταναλωτές, ελπίζουν οι έμποροι της Πέλλας


 «Χρόνο με το χρόνο μειώνονται οι τζίροι, αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας»

Εκτός από καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πλέον και για προϊόντα λιανεμπορίου καταναλωτές φεύγουν εκτός συνόρων



Η καλοκαιρινή σιέστα βοήθησε να κινηθεί  κάπως το λιανεμπόριο, ωστόσο οι τζίροι αυτών των ημερών θεωρούνται ασπιρίνες για ν’ ανακουφίσουν τα ταμεία των εμπόρων σε Γιαννιτσά, Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία,   οι οποίοι καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν σωρευμένες υποχρεώσεις δύο ετών, ανασφάλεια των καταναλωτών για το τι μέλλει γενέσθαι, καθημερινό κύμα ακρίβειας αλλά και διαρκώς επιδεινούμενη εκροή χρήματος προς τη γειτονική -αρκετά πιο φθηνή- Βουλγαρία καθώς και τα Σκόπια. 

Εκτός από καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, οι ντόπιοι καταναλωτές έχουν αρχίσει… ν’ ανακαλύπτουν τη Βουλγαρία καθώς και Σκόπια και για αγορές λιανεμπορίου. Εάν το φαινόμενο δεν ανασχεθεί, σε συνδυασμό με τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, θα μπει ταφόπλακα στα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου της πόλης.


Μειώνονται οι τζίροι, αυξάνονται οι υποχρεώσεις
Εκτός από τις υποχρεώσεις των δύο covid ετών που έχουν να συμμαζέψουν, οι έμποροι της περιοχής βρίσκονται σε δεινή θέση αφού «χρόνο με το χρόνο μειώνονται οι τζίροι των καταστημάτων, αλλά ο πληθωρισμός αυξάνεται ραγδαία, οπότε οι υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες προς τα πάνω […]. Είμαστε οι μόνοι που ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί σε όλα τα άλλα είδη ακόμη και πρώτης ανάγκης, σε μας κατεβαίνουν αναγκαστικά γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». Αυτά δήλωσε έμπορος από τα Γιαννιτσά. 

Την ίδια ώρα, εντεινόμενη είναι η ανασφάλεια των καταναλωτών, οι οποίοι δεν ξοδεύουν… το κάτι παραπάνω όπως παλιά σε μη αναγκαίες αγορές, με την πρόεδρο να παρατηρεί πως «το κοινό έχει περιορίσει πολύ τις αγορές κι έχει αλλάξει συνήθειες».


Εκπτώσεις στην αγορά
Με την ελπίδα να προσφέρουν ανάσα στους επαγγελματίες, ξεκίνησαν από τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες διαρκούν μέχρι τέλη Αυγούστου. «Όπως κάθε χρόνο οι επιχειρήσεις εκθέτουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ελκυστικές τιμές, οπότε το διάστημα αυτό ενδείκνυται για έξυπνες αγορές. Το ποσοστό έκπτωσης θ’ αγγίξει το 60% σε κάποιους εμπόρους στα εποχιακά». Η τοπική αγορά πρέπει να στηριχθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more