Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Προς τέλος Ιουλίου «μετατίθεται» η κορύφωση της πανδημίας

 



GRIPH


Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που διαπιστώνεται εδώ και ένα σχεδόν μήνα, έχει οδηγήσει και σε σταδιακή αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία και ήδη στο νοσοκομείο Έδεσσας  αναδιαμορφώθηκε ο τρόπος νοσηλείας των ασθενών με ήπια συμπτώματα, καθώς  αυτή θα γίνεται στις κλινικές.


Η μεγάλη θετικότητα στην Πέλλα είναι ενδεικτική και της γενικότερης εικόνας που υπάρχει σε επίπεδο χώρας και «διέψευσε» τις αρχικές εκτιμήσεις ότι στα μέσα Ιουλίου θα άρχιζε η ταχεία αποκλιμάκωση του τρέχοντος «κύματος», κάτι που  συμβάλλουν και οι νέες μεταλλάξεις.

Τέλος Ιουλίου η κορύφωση 

Χθες η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί μετά από 20 μέρες από τώρα και γι’ αυτό δεν είχε προβλεφθεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος όμικρον, οι υποτύποι του, αλλά και η υπερμεταδοτικότητά του.  Με βάση τη σημερινή εικόνα εκτίμησε ότι η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται για το τέλος Ιουλίου. 

Είναι θετικό, πρόσθεσε, ότι έχει διαφοροποιηθεί ο αριθμός των θανάτων αναλογικά με τα κρούσματα, ο οποίος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Αναφερόμενη στους δείκτες, είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ισοπέδωση της αύξησης των κρουσμάτων βάσει των στοιχείων από τις αναλύσεις στα λύματα, ενώ και οι θάνατοι είναι στο επίπεδο των 15 με 20 ημερησίως, το 95% με 98% αφορούν άτομα 3ης και 4ης ηλικίας με προβλήματα υγείας και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μερικώς.

«Ανάμεσα στους λόγους είναι και ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνικού πληθυσμού, είμαστε από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς και υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλες χώρες από τον 3ο και 4ο εμβολιασμό, υπάρχουν ωστόσο και πιο συλλογικοί λόγοι», υπογράμμισε. 

Η κ. Ψαλτοπούλου είπε ότι η παραλλαγή «Κένταυρος» είναι υπό παρακολούθηση, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει πολύ διαφορετική βαρύτητα από άλλα στελέχη που κυκλοφορούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more