Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ο ιατρός σε αναστολή του Νοσοκομείου Έδεσσας Σ. Βασιλείου αποκαλύπτει στα Νέα της Πέλαλς



" ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕΙ...

ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΑΜΕ!!"

Την 1η Σεπτεμβρίου, συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος, από την στιγμή που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας 7.000 ανεμβολιαστοι υγειονομικοί από τα Νοσοκομεία της χώρας.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας Σωτήρης Βασιλείου.

Στην συνέντευξη που μας παρεχώρησε, επιχειρεί μία ανασκόπηση όλων όσων πέρασε αυτή την χρονιά, μαζί με την οικογένειά του.

Παράλληλα τονίζει ότι υποχρεώθηκε να φύγει από την Ελλάδα, για λόγους βιοποριστικούς.

Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί, γράφτηκε χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση από εμάς στα λεγόμενα του, προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει και τις θέσεις της άλλης πλευράς


ΕΡ: Πλησιάζει ένας χρόνος από την στιγμή της απόφασης που ανέστειλε την εργασία σας από το Νοσοκομείο.

Πέρα από την συναισθηματική φόρτιση, πέστε μας , εκείνη την στιγμή πως νιώσατε;


ΑΠ:Παραμείναμε πιστοί στις δημοκρατικές μας πεποιθήσεις αλλά και στον ιερό όρκο του Ιπποκράτη!

Βασικό στοιχείο του όρκου και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα αποτελεί η προσωπική συναίνεση του ανθρώπου σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, με βασική προυπόθεση την σχολαστική ενημέρωση από τον ιατρό για τα οφέλη ,όπως και για τα πιθανά δυσμενή συμβάματα της παρέμβασης αυτής στο σώμα του κάθε ανθρώπου.

Σημειωτέον ότι το δικαίωμα αυτό έχει θεμελιωθεί με διεθνείς συμβάσεις δεσμευτικές για τη χώρα μας!

Νίωθουμε λοιπόν ότι πράξαμε το καθήκον μας παραμένοντας όρθιοι απέναντι σε μια φράξια φασιστών του κυβερνώντος κόμματος που διαχειρίζονται την υγεία της χώρας!Οι ολετήρες αυτοί εργαλειοποιώντας την τραγωδία της πανδημίας και με όχημα την ιατρική επιστήμη - αφού πρώτα διαστρέβλωσαν την ιατρική δεοντολογία και παραποίησαν βασικές ιατρικές γνώσεις – προσπάθησαν και εν πολλοίς κατάφεραν μέσω του εκφοβισμού και της θεωρίας του σοκ να καθυποτάξουν τον Έλληνα πολίτη!

Στη συνέχεια,οι άνθρωποι αποδέχθηκαν  κάθε απόφαση των ιθυνόντων,λογική και παράλογη.(Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν μόνοι στο αυτοκίνητο φορώντας μάσκα.)


ΕΡ:2) Μεσολάβησαν 12 μήνες από τότε.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα,τι περάσατε, και πως αντιμετωπίσατε την κατάσταση για εσάς και την οικογένειά σας;

ΑΠ:Πρέπει να ομολογήσω πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια της αναστολής ήταν τεράστιες,τόσο οικονομικές-προσπαθήσαμε να καλύψουμε κάποια έξοδα από βοήθειες συγγενών και φίλων – όσο και ψυχολογικές, διότι η πίεση που δέχεσαι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της οικογένειας σου είναι τεράστια!Ο σκοπός όμως ιερός,οπότε δεν το μετανιώσαμε ποτέ!!


ΕΡ:3) Πως χαρακτηρίζεται την απόφαση της Κυβέρνησης που έχει αναστείλει την εργασία 7.000 υγειονομικών μέχρι και το τέλος του 2022;

ΑΠ:Οι 7000 υγειονομικοί οι οποίοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό ήταν αναμενόμενο πως θα διώκονταν με αγριότητα και χωρίς προσχήματα από το καθεστώς.Απόδειξη της αναλγησίας αλλά και της ολοκληρωτικής πρακτικής των υπευθύνων, είναι το αιτιολογικό της παράτασης των αναστολών που χαρακτηρίζεται πλέον για την φαιδρότητα του!!Ότι δηλαδή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

Θυμίζουμε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν.Σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας το 60% είναι τριπλά εμβολιασμένοι ενώ για το υπόλοιπο 40% οι περισσότεροι μόνο ή διπλοεμβολιασμένοι!

Ενώ λοιπόν τα Νοσοκομεία εμφανίζουν τάσεις διάλυσης,με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία του Ελληνα πολίτη,με εκδικητική μανία η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της για συνέχιση των αναστολών, κόντρα σε κάθε λογική και παρά τον κίνδυνο που ελλοχεύει λόγω της ελλιπούς στελέχωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Προς τι άραγε η εκδικητική μανία του συστήματος έναντι των απείθαρχων υγειονομικών?Μάλλον γιατί οι άνθρωποι αυτοί  θα μπορούσαν να χαλάσουν το αφήγημα της κυβέρνησης αλλά και των δημοσιογράφων συνεργατων τους όπως και των τηλεοπτικών καθηγητάδων!Οι φαρμακευτικές εταιρίες είχαν ξοδέψει τεράστια ποσά για την παρασκευή και προώθηση των εμβολίων, οπότε πίεζαν τους συνεργάτες τους,πολιτικούς και μη, να στρέψουν τα εμβόλια – θρομβόλια επί δικαίων και αδίκων.

Έτσι,ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας προσπάθησε να επιβάλει νέους ιατρικούς κανόνες και αρνούμενο κάθε μορφή αμφισβήτησης προσπάθησε να μας οδηγήσει σε ένα πνευματικό μεσαίωνα!!


ΕΡ:) Αν δεν κάνουμε λάθος, είχατε περάσει covid και είχατε φυσική ανοσία και στο διάστημα αυτό ξανά περάσατε covid.

Η φυσική ανοσία δεν ήταν ένα "όπλο" για εσάς προκειμένου να επανέλθετε;

ΑΠ:Προσωπικά δεν θα αποδεχόμουν ποτέ να επιδείξω κανενός ειδους πιστοποιητικό για να εισέλθω στον χώρο εργασίας μου!Το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου μας στα Νοσοκομεία της χώρας το έχουμε κατακτήσει καταθέτοντας ένα μεγάλο κομμάτι του βίου μας στην υπηρεσία της ιατρικής επιστήμης!Το γεγονός αυτό είναι πιστοποιημένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ,τα δε υπόλοιπα πιστοποιητικά εφευρίσκονται εκ του πονηρού εξυπηρετώντας άλλα επικίνδυνα για τη δημοκρατία παίγνια!


ΕΡ:Αναγκαστηκατε να φύγετε από την Ελλάδα και την Έδεσσα. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό για εσάς;

ΑΠ:Είναι αλήθεια ότι το σύστημα μας έχει εξοστρακίσει!Αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τη χώρα με σκοπό την εύρεση εργασίας ώστε να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωση της οικογένειας.Το τίμημα της αντίστασης είναι μεγάλο,να είναι όμως σίγουροι οι υπεύθυνοι ότι δεν ξεχνάμε και αργά ή γρήγορα θα λάβουν τα επιχείρημα των φασιστικών τους πρακτικών!!


ΕΡ: Αν λήξει όλο αυτό θα επανέλθετε;

ΑΠ:Εννοείται ότι στην Ελλάδα θα επανέλθω!! Στην Έδεσσα όμως υπάρχει πλέον ένα κατ’ευφημισμόν Νοσοκομείο.Η εγκληματική κυβερνητική συμμορία αφήνει το Ε.Σ.Υ επί τούτου να καταρρεύσει προς όφελος των ιδιωτών και στα πλαίσια αυτά το μεγάλο Νοσοκομείο του νομού απαξιώνεται πλήρως.

Η ΜΕΘ έχει κλείσει,η ΜΤΝ χάνει συνεχώς ασθενείς και η δύναμη της μειώνεται αισθητά.Απομένει εδώ και ένα έτος με έναν ειδικό γιατρό,που όταν κάτι προκύψει και πρέπει ο συνάδελφος να απουσιάσει,κάποτε για αρκετές ημέρες,η Μονάδα λειτουργεί χωρίς ειδικό Νεφρολόγο!!!Πιθανώς μέχρι την άρση των αναστολών η ΜΤΝ του Νοσοκομείου μας να μη θυμίζει σε τίποτα το τμήμα που αφήσαμε φεύγοντας!


ΕΡ: Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχατε μηνύματα στήριξης από τον κόσμο.

Υπάρχουν παράπονα για κάποιους που σας... ξέχασαν;

ΑΠ:Ο πολύς κόσμος μας στήριξε και σεβάστηκε τον αγώνα μας.Αδιαφορία εισπράξαμε από την άρχουσα τάξη του νομού.Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι από τους  κυβερνητικούς βουλευτάδες που υπέγραψαν τις αναστολές μας,την οικονομική μας εξαθλίωση και την οιονεί φυσική μας εξόντωση...το φάσμα των επικείμενων εκλογών όμως γίνεται όλο και πιο ορατό,ότι περνάει από το χέρι μας θα το πράξουμε για την επανεκλογή σας αγαπητοί!Ίσως ,κακώς,περιμέναμε ενεργότερη στήριξη από τους τοπικούς δήμους και τις εκκλησίες που όμως δεν έφτασε σε μας ποτέ!

ΕΡ: Επικοινωνείτε με συναδέλφους σας, που πλέον δεν εργάζονται.Τι σας λένε;

ΑΠ:Υπάρχει συνεχής επαφή με συναδέλφους  και διοργανώνονται δράσεις για την προβολή του προβλήματος των υγειονομικών σε αναστολή.Επισιτιστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετές από τις οικογένειες των υγειονομικών, γεγονός που σίγουρα δεν θα υφίστατο αν στην θέση των Ελλήνων υγειονομικών βρίσκονταν αλλοδαποί...

ΕΡ:Τι σημαίνει για εσάς το covid 19;

ΑΠ:Είναι γνωστό ότι ο SARS-CoV-2 έγινε η αιτία μιας θανατηφόρου πανδημίας που στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.Οι θάνατοι σε μεγάλο ποσοστό αφορούσαν σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας αλλά και σε ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.Αντίθετα η θνητότητα σε παιδιά και εφήβους ήταν και παραμένει εξαιρετικά χαμηλή.

Εκείνο όμως που ξένιζε στην πανδημία,ήταν η μεταφορά της διαχείρισης της από τα χέρια της ιατρικής κοινότητας στους πολιτικούς,δημοσιογράφους και λοιπούς τηλεαστερες!Τραγικό αποτέλεσμα οι 35000 νεκροί της πανδημίας και πρόσφατα η κατάληψη των πρώτων θέσεων διεθνώς σε σχέση με την θνησιμότητα  λόγω του SARS-CoV-2.

ΕΡ:Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο;

ΑΠ:Επειδή το θέμα πανδημία ξέφυγε στην πορεία και από πρόβλημα  ιατρικό μετατράπηκε σε καθαρά πολιτικό ζήτημα θα ήθελα να πω τα εξής:

Όταν η μητσοτακική φιλοσοφία εφαρμόστηκε στην πράξη μέσω της διακυβέρνησης του τόπου, τότε μετατράπηκε σε μια κακοήθη επεξεργασία που διήθησε  τα ίδια τα σωθικά  της Ελλάδας μας.Θυμίζουμε την ισοπέδωση του Ε.Σ.Υ,τους χιλιάδες υγειονομικούς σε αναίτια αναστολή εργασίας,τις απέραντες εκτάσεις καμένης γης λόγω των πυρκαγιών  ,την επιδείνωση της φτώχειας,την αύξηση του δημοσίου χρέους,το τεράστιο χρέος του κυβερνητικού κόμματος που δεν αποπληρώνεται ποτέ κλπ κλπ.

"Η εκρίζωση του μητσοτακικού καρκινώματος" είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα!Ευχόμαστε στις επόμενες εκλογές να επικρατήσει η λογική και από τη λαίλαπα αυτή να απαλλαγούμε άπαξ δια παντός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more