«Τι εννοείτε ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό; Εδώ ο Μητσοτάκης χθες πανηγύρισε με διάγγελμα για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία»

Με το γνωστό βρετανικό του χιούμορ – το οποίο ενίοτε είναι δυσνόητο για το ελληνικό κοινό και πολλές φορές μάλιστα έχει προκαλέσει και εσωκομματικά προβλήματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά

Μάλιστα στην ανάρτησή του στο facebook ο …παοκτζής Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρεται στη γέννηση του Τζον Κόρφα δηλώνοντας «περήφανος γι’ αυτό μας το κατόρθωμα» για να σχολιάσει ότι ο ίδιος έχει τόση σχέση με τη γέννηση του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ όση έχει ο σημερινός πρωθυπουργός με την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία.

«Σαν σήμερα γεννιέται ο Τζον Κόρφας, ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό μας το κατόρθωμα, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά» ξεκινάει την ανάρτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών και να προσθέσει αμέσως μετά εξηγώντας τον λόγο της ανάρτησής του:

Τι εννοτείτε ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό;

«Τι εννοείτε ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό; Εδώ ο Μητσοτάκης χθες πανηγύρισε με διάγγελμα για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία που οφείλεται σε όσα κάναμε εμείς πριν 4 χρόνια και ήταν συμφωνημένη από τότε. Μάλιστα τότε μας κατηγορούσε! Τουλάχιστον εγώ, για την γέννηση του Κόρφα δεν είχα βγάλει κουβέντα…».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κλείνει την ανάρτησή του με δύο υστερόγραφα – πολιτικά σχόλια:

«ΥΓ 1 Για να μην με πείτε κακό άνθρωπο, θα πω ένα μπράβο στην ΝΔ που κατάφεραν να μην εκτροχιάσουν (ακόμα) αυτο που εμείς δρομολογήσαμε.

»ΥΓ 2 Είναι προφανες ότι αποκλείω το ενδεχόμενο το διάγγελμα να έγινε για να αποπροσανατολίσει από το… έλλασον θέμα των παρακολουθήσεων».