Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Προσωπογραφίες : Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης

 

Μια διχασμένη θητεία για τον αγρότη υλοτόμο που έγινε Δήμαρχος...

Θα προσπαθησει να σπάσει την παράδοση Όταν οι  πολίτες τον ψήφισαν και του έδωσαν το 60% την δεύτερη Κυριακή στην Αλμωπία, πίστεψαν ότι ανέδειξαν ένα διαφορετικό απλό Δήμαρχο, ο οποιός σαφώς και θα λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σήμερα τρια χρόνια μετά αρκετοί είναι αυτοί που κατάλαβαν πως οι προσδοκίες τους δεν επαληθεύτηκαν.  Σήμερα η κατάσταση στην Αλμωπία για τους πολλούς είναι πολύ χειρότερη, για κάποιους άλλους στάσιμη ενώ λίγοι είναι αυτοί που είδαν την ζωή τους να καλυτερεύση. Έτσι ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης σε περίπου 14 μήνες έχει να δώσει μια μεγάλη μάχη και να διαψεύσει όσους ποντάρουν πως η δική του δημοτική αρχή ίσως είναι η χειρότερη που πέρασε από την Αλμωπία. Ο Χρήστος Μπάτσης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1978 από αγρότες γονείς στην ακριτική κοινότητα Προμάχων Αλμωπίας. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας και αμέσως ανέλαβε τα κτήματα του πατέρα του, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε στο πλάι του ως υλοτόμος.


Τα πρώτα του βήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας ήταν η συνεργασία του σε καταστήματα μαζικής εστίασης στο χωριό των Προμάχων.

Από το 2018 επέκτεινε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες εκτός της περιοχής, δημιουργώντας την εταιρεία The Tea Makers με έδρα τη Σαντορίνη.

Η λαογραφία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την τοπική παράδοση, τον έλκει από πολύ μικρή ηλικία. Έτσι, εντάχθηκε στο Μορφωτικό Χορευτικό Σύλλογο Προμάχων, στον οποίο και συμμετέχει 30 ολόκληρα χρόνια από τα οποία τα 8 τελευταία, υπηρέτησε ως πρόεδρος.
Το 2010 για πρώτη φορά αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς όμως να εκλεγεί. Επανέλαβε την προσπάθεια του το 2014 και είχε την τιμή να εκλεγεί πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα της Αριδαίας. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας στο Δήμο Αλμωπίας για 2,5 χρόνια .Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Τζιβάνη και έχουνε τρία παιδιά, δύο αγόρια εννέα και δώδεκα  χρονών και ένα νεογέννητο κοριτσάκι.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ανέλαβε καθήκοντα ως Δήμαρχος Αλμωπίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more